Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Peste un milion de euro pentru construcţia celui de-al treilea pod peste râul Suceava

Lucrările la noul pod peste râul Suceava, inclus în ruta alternativă spre Botoşani, demarează săptămâna viitoare, după ce o firmă botoşăneană, în asociere cu alte două, a câştigat licitaţia, a declarat într-o conferinţă de presă, primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 10.04.2019 - 14:25

"Luni, 15 aprilie, la ora 11,00 vor demara lucrările de construire a unui nou pod peste râul Suceava. Am fost acolo cu topometrişti şi oameni de specialitate, se face organizarea de şantier încât de luni să pornim", a anunţat Lungu.

Contractul pentru execuţia unui nou pod peste râul Suceava a fost semnat de SC Cornell's Floor SRL Botoşani, în asociere cu SC Comir SRL Botoşani şi SC Aria Construct SRL Alba Iulia, iar termenul de realizare este 24 de luni.

Cel de-al treilea pod peste apa Sucevei, din municipiul Suceava, va purta numele Podul Unirii, pentru că licitaţia şi contractul de realizare s-au făcut în Anul Centenar.

Podul va avea o lungime de 104,4 metri, o lăţime totală de 11,2 metri şi câte 1,5 metri trotuare pe ambele părţi.

"Noul pod peste apa Sucevei va prinde contur chiar de anul acesta, conform discuţiilor pe care le-am avut cu reprezentanţii firmei de construcţii, care, conform verificărilor făcute de noi la Registrul Comerţului, a avut anul trecut 125 de angajaţi şi a avut o cifră de afaceri de 5 milioane de euro. Este important să aibă forţa de muncă şi capacitatea să ducă la bun sfârşit o asemenea lucrare de investiţii, pentru că o mare problemă în România, astăzi, este legată de calitatea forţei de muncă, lipsa forţei de muncă calificată", a spus Lungu.

Finanţarea lucrărilor se face integral din creditul de 25 de milioane de lei contractat de municipalitate în urmă cu doi ani, din care pentru acest pod s-au alocat 5 milioane de lei.

Construcţia podului va fi urmată de asfaltarea unui drum cu o lungime de 4 km, ce face parte din viitoarea rută alternativă Suceava - Botoşani, dar şi de reabilitarea tronsonului cuprins între strada Traian Vuia şi până la pod.

Realizarea acestei rute alternative s-a impus pentru a descongestiona traficul din zona comercială a municipiului reşedinţă de judeţ.

Comentarii