14.4 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăȘtirile zileiPeste 8.000 de situaţii de urgenţă, gestionate în perioada 26 aprilie -...

Peste 8.000 de situaţii de urgenţă, gestionate în perioada 26 aprilie – 1 mai

Peste 5.100 de pompieri cu aproape 3.000 de mijloace tehnice au intervenit zilnic, în perioada 26 aprilie – 1 mai, pentru acordarea ajutorului medical de urgenţă, stingerea incendiilor şi salvarea persoanelor din medii ostile vieţii, precizează IGSU.

Răspunsul la urgenţele medicale a fost asigurat prin intermediul celor peste 700 de echipaje SMURD, dintre care 280 echipaje încadrate de pompieri paramedici, 39 unităţi de terapie intensivă mobilă (8 specializate în tratament nou-născuţi), 44 autospeciale pentru transport personal şi victime multiple, 15 motociclete de prim ajutor şi 325 autospeciale pentru descarcerare şi alte urgenţe.

Astfel, în cele şase zile, la nivel naţional, salvatorii au acţionat la 396 misiuni de stingere a incendiilor, 6.562 cazuri SMURD (6.527 – acordarea primului ajutor medical şi 35 – descarcerare), precum şi alte câteva sute de misiuni pentru protecţia comunităţilor.

De asemenea, în această perioadă, 6.547 persoane au fost asistate medical de către pompierii care încadrează echipajele SMURD, iar alte 118 au fost salvate din medii ostile vieţii.

Pe autostrăzile A2 şi A4, unde au fost operaţionalizate puncte temporare de lucru (stingere, descarcerare şi prim ajutor), nu au fost înregistrate situaţii deosebite, care să ducă la pierderi de vieţi omeneşti.

Pe plajele din Mamaia şi Vama Veche au fost amplasate echipaje de salvatori militari cu autospeciale de stingere, descarcerare şi acordare a primului ajutor calificat.

Potrivit IGSU, pe timpul slujbelor din Noaptea Sfântă, 31 de persoane au fost asistate medical la faţa locului, iar 24 dintre acestea au fost transportate la unităţile spitaliceşti pentru investigaţii suplimentare. La lăcaşurile de cult nu s-au înregistrat incendii.

În această minivacanţă, inspectorii de prevenire au executat 224 de controale pentru prevenirea situaţiilor de urgenţă. Cu precădere, acţiunile au vizat lăcaşurile de cult, spaţii destinate cazării persoanelor, fiind înlăturate o serie de nereguli care puteau pune în pericol utilizatorii, mai arată sursa citată.

Cele mai citite

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale modifică legislația din domeniul asistenței sociale

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale anunță modificarea a șase acte normative din domeniul asistenței sociale. Schimbările au fost aprobate de deputați. Acestea vor aduce...

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale modifică legislația din domeniul asistenței sociale

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale anunță modificarea a șase acte normative din domeniul asistenței sociale. Schimbările au fost aprobate de deputați. Acestea vor aduce...

Rezultate fotbal: România a pierdut cu 2-3 în fața Columbiei. La EURO 2024 va înfrunta Ucraina

Naţionala de fotbal a României a fost învinsă de reprezentativa Columbiei cu scorul de 3-2 (2-0), loc marţi seara, pe Stadionul Civitas Metropolitano din...
Ultima oră
Pe aceeași temă