foto arhivă

Peste 53.000 de ţigarete, depistate ascunse într-un autoturism la Vama Borş

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Borş - I.T.P.F. Oradea au descoperit, ascunse în diferite locuri special amenajate din autoturismul unui cetăţean român, 2.660 pachete de ţigări pentru care şoferul nu deţinea documente de provenienţă.

Share

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 01.08.2018 - 11:19

Ieri, în jurul orei 11.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Borş s-a prezentat, pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, cetăţeanul român Alexandru A., în vârstă de 27 ani, la volanul unui autoturism marca Citroen, înmatriculat în Lituania.

La controlul specific, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunse în diferite locuri din autoturismul pe care îl conducea (sub scaunul şoferului şi sub bancheta din spate), cantitatea de 2.660 pachete de ţigări, diferite mărci, pentru care persoana în cauză nu poseda documente de provenienţă.

La cercetări, bărbatul a declarat că a împrumutat autoturismul şi nu ştia de existenţa ţigărilor, el intenţionând să ajungă la muncă în Germania.

Cantitatea de ţigări, în valoare de 37.500 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză s-au întocmit acte de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale ce se impun.

Un bărbat din România, urmărit internaţional, depistat de poliţiştii de frontieră la Nădlac

Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat un bărbat din România, pe numele căruia era emis, de către autorităţile din Germania, un mandat european de arestare pentru săvârşirea de infracţiuni contra proprietăţii.

În data de 01.08.2018, în jurul orei 06.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II - Csanadpalota, pe sensul de ieşire din ţară, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor specifice trecerii frontierei, L.V., în vârstă de 28 de ani, cetăţean român, cu domiciliul în judeţul Bacău.

În momentul efectuării verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele bărbatului era emis, de către autorităţile din Germania, un mandat de arestare europeană pentru săvârşirea unor infracţiuni contra proprietăţii.

În acest caz, persoana în cauză a fost predată unei echipe operative din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

Comentarii