Peste 400 de pompieri, mobilizaţi zilnic pe litoral în sezonul estival

Peste 400 de pompieri au fost mobilizaţi zilnic în staţiunile de pe litoral, în sezonul estival, în respectiva perioadă intervenind şi 1.000 de angajaţi ai Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă din 28 de judeţe, au informat, marţi, reprezentanţii ISU "Dobrogea".

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 24.09.2019 - 11:44

Potrivit sursei citate, tehnica specifică de intervenţie a inclus ambarcaţiuni, ambulanţe SMURD, autospeciale de stingere a incendiilor, şenilate.

În zonele intens circulate din Constanţa au fost înfiinţate 23 puncte de lucru temporare, dintre care zece puncte de stingere a incendiilor, în localităţile Cogealac, Crucea, Adamclisi, Băneasa, Valea Dacilor şi Mihail Kogălniceanu/Raja Ovidiu, precum şi în staţiunile Mamaia, Techirghiol, Costineşti şi Vama Veche; opt puncte de prim-ajutor, la Corbu, Mamaia Nord/Năvodari, Mamaia, Eforie Nord, Techirghiol, Costineşti, Saturn-Venus şi Vama Veche; cinci puncte de salvare acvatică, în porturile turistice Tomis, Belona şi Mangalia, precum şi în zona lacurilor Siutghiol şi Techirghiol.

"De asemenea, pentru reducerea timpului de răspuns pe autostrada A2 au fost dislocate resurse de intervenţie la Valea Dacilor şi Agigea. Având în vedere specificul staţiunii Vama Veche, o maşină de stingere a asigurat intervenţia în zilele de sâmbătă şi duminică, pentru reducerea timpului de răspuns", a informat ISU, printr-un comunicat de presă.

Conform aceleiaşi surse, în perioada 1 iunie - 30 septembrie, personalul specializat a derulat 720 de controale la unităţi de turism şi agrement, în urma cărora au fost aplicate circa 3.300 de avertismente şi peste 630 de amenzi, în cuantum de 1.495.600 lei. Cele mai multe obiective controlate au fost din categoriile: restaurante, cluburi, discoteci - 160, unităţi turism - 406 şi 154 alte obiective.

De la operaţionalizarea punctelor de prim-ajutor ale pompierilor au fost desfăşurate 1.498 de misiuni, în urma cărora peste 3.000 de persoane, aflate în dificultate, au fost asistate medical (1.341 la corturile amplasate pe plajă, iar 2.153 de către echipajele care au încadrat ambulanţele SMURD aflate în punctele de prim-ajutor).

Din totalul de 58 de acţiuni ale echipajelor care încadrează motocicletele SMURD, 43 au fost intervenţii de acordare a asistenţei medicale, iar 15 au fost misiuni de asigurare a răspunsului la eventuale solicitări din partea participanţilor la evenimentele cu public numeros. Echipajele MOTO din punctele de prim-ajutor au asistat un număr de 43 persoane (40 adulţi şi 3 copii).

Salvatorii care au încadrat şenilatele existente pe litoral au desfăşurat 157 de misiuni destinate transportului persoanelor cu diferite afecţiuni medicale în punctele de prim-ajutor de pe plaje sau la ambulanţe, în vederea preluării şi transportării acestora către unităţile spitaliceşti, pentru investigaţii suplimentare.

Comentarii