Peste 30 de persoane, majoritatea copii, au fost evacuate în urma unui incendiu

Peste treizeci de persoane, majoritatea copii, au fost evacuate, marţi seară, în urma unui incendiu izbucnit la o garsonieră dintr-un bloc din oraşul Bucecea, judeţul Botoşani.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 11.12.2018 - 21:04

Pentru scoaterea oamenilor din locuinţe, înainte de sosirea forţelor de intervenţie, s-a implicat un pompier care locuieşte în localitate.

 Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani, pompierii au fost solicitaţi să intervină, marţi seară, la un incendiu izbucnit la o garsonieră din oraşul Bucecea. 

La faţa locului s-au deplasat şase echipaje din cadrul Detaşamentului de Pompieri Botoşani, cu patru autospeciale cu apă şi spumă, două ambulanţe SMURD şi două echipaje ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Botoşani.

“Înainte de sosirea fortelor de intervenţie,  un pompier din cadrul Detaşamentului de Pompieri Botoşani care locuieşte în localitate a fost trimis la faţa locului şi a constatat că incendiul se manifesta într-o garsonieră situată la etajul doi al clădirii,  cu flacăra şi fum dens, iar mai multe persoane erau blocate la etajul 3. Acesta a evaluat situaţia  şi împreună cu pompierii voluntari a început evacuarea locatarilor”, au precizat reprezentanţii ISU Botoşani. 

În total, au fost evacuate 32 de pesoane, 22 copii si 10 adulţi. Acestea au primit îngrijiri medicale la faţa locului. Pompierii au reuşit să stingă incendiul şi urmează să afle care a fost cauza izbucnirii focului.

Comentarii