6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiEuropol: 249 de victime ale traficului de persoane au fost salvate într-o...

Europol: 249 de victime ale traficului de persoane au fost salvate într-o acțiune comună

Acțiunile au condus la 388 de arestări, 19 suspecți au fost identificați și 40 de noi investigații inițiate. Au fost identificate 249 de potențiale victime ale traficului de persoane, dintre care 61 au fost confirmate a fi minori, iar pentru 107 victime vârsta nu a fost încă stabilită.

La acțiunea comună au participat mai multe instituții, inclusiv poliția, agenții de imigrare și controlul frontierelor, poliția rutieră, asistența socială și serviciile de protecție a copilului și inspectoratele de muncă din 12 țări europene, inclusiv România.

Autoritățile naționale implicate s-au concentrat asupra punctelor de trecere a frontierei și a principalelor noduri de transport pentru a identifica potențialele victime și suspecții de trafic de persoane. Fiecare țară a adaptat activitățile în funcție de formele de trafic de copii prevalente la nivel național.

5 380 de ofițeri au verificat:

·       59 071 persoane;

·       1 529 de locații;

·       15 923 vehicule;

·       39 860 documente.

Traficanții de persoane vizează cele mai vulnerabile grupuri, iar copiii sunt printre ei. Cu toate acestea, traficul de copii rămâne subraportat. Minorii sunt traficați pentru exploatare sexuală și prin muncă. Infractorii abuzează de copii în timp ce îi obligă să cerșească sau să comită infracțiuni precum contrabanda cu bunuri ilegale și infracțiuni mărunte, atrage atenția Europol.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă