Peste 2.000 de persoane s-au prezentat la UPU în perioada 28 decembrie 2018 - 2 ianuarie 2019

Un număr de 2.055 de persoane s-au prezentat la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB) în perioada 28 decembrie 2018 - 2 ianuarie 2019.

Share

Rl online 0 comentarii

03.01.2019 - 20:04

"Numărul prezentărilor la Camera de gardă a fost mai mare faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut şi au fost necesare 4.860 de examinări. Un procent semnificativ l-au reprezentat persoanele care au avut infecţii respiratorii. Au venit pacienţi de toate vârstele, dar majoritari au fost cei de peste 70 de ani. Infecţiile respiratorii sunt considerate a fi cele mai dese boli din acest sezon şi afectează cel mai frecvent căile aeriene superioare: nasul, sinusurile, faringele şi laringele. Din păcate, infecţiile respiratorii nu apar singure, ci în asociere cu alte patologii ale căilor respiratorii. Este important de ştiut că o hidratare corespunzătoare, spre exemplu consumul de ceaiuri calde, dar şi o alimentaţie echilibrată şi evitarea excesului de carne şi grăsimi contribuie la o vindecare mai rapidă", a declarat dr. Silvia Nica, medic şef la UPU, potrivit paginii de Facebook a unităţii medicale.

La Spitalul Universitar sunt 49 de linii de gardă, dintre care 4 linii de medicină de urgenţă, care pot acorda 24 de ore din 24 asistenţă medicală.

"La Camera de gardă a Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti sunt transferate şi tratate cazuri complexe din unităţi spitaliceşti din întreaga ţară. Anul trecut, la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti s-au prezentat peste 135.000 de persoane", informează aceeaşi sursă.

Comentarii