Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Peste 180 de pelerini au avut nevoie de îngrijiri medicale, în ultimele 24 de ore

Peste 180 dintre pelerinii aflaţi la Iaşi în ultimele 24 de ore pentru a se închina la raclele Sfintei Cuvioase Parascheva şi Sfintei Muceniţe Ecaterina au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Share

George Dumitrescu 0 comentarii

Actualizat: 15.10.2018 - 09:01

Echipajele medicale prezente la pelerinaj au acordat îngrijiri unui număr de 183 de pelerini. Astfel, cei de la SMURD au asistat 92 de pelerini, dintre care opt au fost duşi la spital. La rândul lor, cadrele medicale ale Serviciului de Ambulanţă Judeţean au asistat 15 persoane cărora li s-a făcut rău, şase dintre ele ajungând la spital. Voluntarii de la Crucea Roşie au acordat asistenţă medicală unui număr de 76 de persoane venite la pelerinaj.

Aproximativ 140.000 de persoane au mers la Iaşi, la Catedrala Mitropolitană, în pelerinaj cu prilejul hramului Sf. Cuv. Parascheva.

În preajma zilei de 14 octombrie, când se sărbătoreşte hramul Sfintei Cuvioase Parascheva, Iaşiul devine cel mai mare centru de pelerinaj din ţară şi unul dintre cele mai mari din Europa. La moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva, dar şi la cele ale sfinţilor aduşi special în pelerinaj cu această ocazie, merg să se închine atât ortodocşi, cât şi romano-catolici din ţară şi străinătate. 

Comentarii