21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăȘtirile zileiPeste 1.300 de tone de alge au fost strânse, de pe plajele...

Peste 1.300 de tone de alge au fost strânse, de pe plajele din sudul litoralului

Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral (ABADL) a transmis luni, printr-un comunicat de presă, că, în numai trei zile, peste 1.300 de tone de alge au fost strânse din staţiunile aflate în sudul litoralului românesc. 

Astfel, în perioada 2-4 august, au fost strânse de la linia ţărmului 200 de tone de alge din staţiunea Vama Veche, 520 de tone din Mangalia şi alte 580 de tone din restul staţiunilor aflate în sudul litoralului românesc (Olimp, Venus, Saturn, Cap Aurora). Colectarea algelor se face manual şi mecanizat, în fiecare noapte.

Sursa citată menţionează că angajaţii ABADL strâng algele depuse pe sectoarele de plajă libere de contract (neînchiriate) şi intervin la linia ţărmului în zona sectoarelor închiriate doar atunci când intensitatea fenomenului depăşeşte capacitatea operatorilor de a le îndepărta. Pentru reducerea disconfortului produs turiştilor, ABADL acţionează în continuare în fiecare seară, în funcţie de necesitate, în medie cu câte trei echipe de 5-7 de muncitori şi utilaje.

“Strângerea algelor se face pe toata linia ţărmului din zona localităţii Năvodari şi până la Vama Veche, numai noaptea, pentru a nu crea disconfort turiştilor aflaţi pe plajă în timpul zilei, astfel de lucrări fiind interzise şi din motive de siguranţă. Facem precizarea că prezenţa algelor aduse de curenţii marini la ţărmul mării nu este dăunătoare sănătăţii”, se precizează în comunicat.

ABADL a menţionat că, de multe ori, din cauza condiţiilor meteorologice, a valurilor, algele aflate în apă nu au putut fi colectate decât atunci când au ajuns la linia ţărmului. Totodată, logistica necesară colectării şi transportului algelor de pe suprafeţele de plaje este îngreunată de lipsa zonelor de acces sau de turiştii şi riveranii care blochează căile de acces parcând necorespunzător autoturismele.

Cele mai citite

Șobolanii au invadat spațiile verzi din Târgoviște. FOTO

Primăria Municipiului Târgoviște pare că a rămas restantă cu deratizarea în acest an. Șobolanii de mari dimensiuni au fost suprinși de cetățeni ai orașului-reședință a...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...
Ultima oră
Pe aceeași temă