10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiPeste 130 de kilograme de droguri, găsite de autorităţi pe litoral

Peste 130 de kilograme de droguri, găsite de autorităţi pe litoral

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa au anunţat că pe litoralul Mării Negre se desfăşoară în continuare operaţiunea de căutare a pachetelor susceptibile a conţine droguri. Astfel, în zilele de 5 şi 6 aprilie, pe litoral autorităţile au depistat şi ridicat 131 de kilograme de droguri. Cele mai recente pachete au fost găsite sâmbătă noaptea la Agigea, iar duminică dimineaţa colete au fost găsite la Eforie, Olimp, 23 August, Costineşti şi în Constanţa, zona Pescărie. 

Autorităţile reamintesc cetăţenilor din zona litoralului românesc să nu deschidă pachete pe care le găsesc pe plajă, să anunţe cel mai apropiat poliţist sau să sune la 112, dacă găsesc astfel de colete. Acestea pot conţine droguri cu o concentraţie foarte mare (peste 90%), ce pot pune în pericol viaţa!, au precizat reprezentanţii IPJ Constanţa.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General al Poliţiei Române, Georgian Drăgan, a declarat sâmbătă după-amiază, în staţiunea Mamaia, că la aceasta acţiunea participă 300 de cadre ale Ministerului Afacerilor Interne.

“Operaţiunea este în derulare. Peste 300 de poliţişti, poliţişti de frontieră, jandarmi se află pe litoralul românesc. Vorbim aici de aproximativ 90 de kilometri pe care se efectuează aceste căutări. Bineînţeles, la finalizarea acestor verificări vom reveni cu detalii publice în ceea ce priveşte locurile în care au fost descoperite drogurile, precum şi cantitatea totală care a fost identificată şi ridicată de către colegii mei.

Georgian Drăgan a menţionat că au fost găsite pachete cu droguri inclusiv pe mare.

“Au fost găsite droguri inclusiv pe mare. Tocmai de aceea această operaţiune a beneficiat de sprijinul a două elicoptere din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, dar şi a 14 ambarcaţiuni din cadrul Poliţiei de Frontieră. S-au folosit, bineînţeles, şi scafandri în aceste căutări de astăzi. Operaţiunea este în derulare şi sperăm să găsim toate coletele care conţin droguri pentru a înlătura orice potenţial pericol la adresa cetăţenilor din Constanţa”, a precizat purtătorul de cuvânt al IGPR.

El a precizat că după captura de la Sfântu Gheorghe, când au fost găsite 800 de kilograme de droguri, autorităţile au mai descoperit alte 200 de kilograme.

“La acel moment s-au găsit aproximativ 800 de kilograme de droguri. Ulterior s-au mai găsit alte 200 kilograme, iar astăzi urmează să stabilim la finalul acestei operaţiuni câte kilograme de droguri au descoperit şi ridicat colegii noştri”, a explicat purtătorul de cuvânt al IGPR.

Romulus Georgescu
Romulus Georgescuhttp://romulus-georgescu
Romulus Georgescu, sef departament Economie
Cele mai citite

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...
Ultima oră
Pe aceeași temă