Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Peste 11.000 de sancţiuni date pentru nepurtarea centurii de siguranţă şi folosirea telefoanelor

Poliţiştii rutieri au aplicat în acest an peste 7.700 de sancţiuni şoferilor care nu purtau centura de siguranţă la volan şi peste 3.700 pentru folosirea telefoanelor mobile în timpul mersului, a anunțat vineri, reprezentantul Brigăzii Rutiere a Capitalei, Andra Arsintescu.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 27.07.2018 - 12:35

Sancţiunile în aceste cazuri sunt, potrivit legii, două sau trei puncte amendă şi două puncte de penalizare.

În perioada următoare, Brigada Rutieră urmăreşte intensificarea acţiunilor ce vizează nerespectarea de către şoferi a obligaţiei de a purta centura de siguranţă, cât şi folosirea telefonului mobil în timpul conducerii fără a utiliza dispozitivul de tip mâini libere, dat fiind faptul că în ultima perioadă au fost înregistrate tot mai multe accidente rutiere pe drumurile din România, cât şi pe cele din afară din aceste cauze.

Brigada Rutieră trage un semnal de alarmă cu privire la respectarea legislaţiei rutiere.

"O clipă de neatenţie la volan, atât pentru scrierea unui mesaj, dar şi pentru realizarea de live-uri pe Facebook, te poate costa viaţa. Portul centurii de siguranţă poate diminua urmările grave din accidentele de circulaţie. Se doreşte informarea conducătorilor auto în scop de prevenire", a explicat oficialul Brigăzii Rutiere.

Comentarii

loading...