Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Pesta porcină ajunge în Bulgaria. Primul caz, raportat la granița cu România

Bulgaria a raportat vineri primul caz de pestă porcină, autorităţile anunţând că au fost infectaţi şapte porci dintr-o gospodărie aflată în apropiere de graniţa cu România, transmite Reuters, citată de News.ro.

Rl online 0 comentarii

31.08.2018 - 22:48

Agenţia pentru Siguranţa Alimentelor din Bulgaria a anunţat că cele şapte animale infectate au fost depistate la o fermă din satul Tutrakanţi, din nord-estul ţării, iar testele au confirmat prezenţa virusului.

Instituţia a adăugat că toţi cei 23 de porci din sat vor fi sacrificaţi şi va fi instituită o zonă de carantină de 3 kilometri în jurul satului.

În România au fost raportate sute de cazuri de pestă porcină, începând din luna iunie, în timp ce China a anunţat la rândul ei cinci cazuri în ultima lună. Bulgaria a construit în ultima lună un gard de-a lungul graniţei cu România, într-o încercare de a preveni accesul porcilor mistreţi care pot răspândi boala pe teritoriul său.

Cazurile din România au apărut la porci crescuţi în gospodării şi în ferme mici, dar şi la câteva ferme private mari. În ultima săptămână a fost raportată apariţia bolii la cea mai mare fermă de creştere a porcilor din ţară, din Brăila, unde peste 140.000 de porci sunt sacrificaţi.

Comentarii

loading...