Pesta porcină africană, confirmată în 12 gospodării din Zimnicea

Douăsprezece cazuri de pestă porcină africană (PPA) au fost confirmate în Zimnicea de către Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală (IDSA), iar în alte trei gospodării din oraş există suspiciunea de boală, a informat, marţi, DSVSA Teleorman.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 16.07.2019 - 19:15

În urma confirmării prezenţei virusului PPA în probele prelevate din 12 exploataţii nonprofesionale situate în oraşul Zimnicea, s-a dispus măsura uciderii preventive a tuturor suinelor din gospodăriile afectate. În cursul zilei de astăzi, 16 iulie, au apărut noi suspiciuni, în alte trei exploataţii din oraş, a precizat sursa citată.

Potrivit DSVSA Teleorman, acţiunea de ucidere preventivă a suinelor în oraşul Zimnicea va demara joi, 18 iulie.

Până la această dată, din cauza pestei porcine, în judeţul Teleorman au fost ucişi 3.760 de porci, toţi din gospodăriile populaţiei. În urma eliminării şi neutralizării animalelor din exploataţiile afectate, proprietarii vor fi despăgubiţi de către stat, în condiţiile prevăzute de lege.

Oraşul Zimnicea se află la graniţa de sud a ţării, în Lunca Dunării, în proximitatea fondurilor de vânătoare Suhaia şi Fâţâna, în care evoluează PPA la porci mistreţi.

Orice suspiciune de boală trebuie anunţată imediat medicului veterinar din localitate, DSVSA Teleorman sau autorităţilor locale, proprietarii animalelor afectate de PPA urmând a fi despăgubiţi de stat, în condiţiile prevăzute de lege.

Comentarii