Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Persoana care a făcut ameninţări la Şcoala americană din București a fost identificată

Poliţiştii şi procurorii au reuşit identificarea persoanei care, în 1 martie, a sunat la la Şcoala americană şi la Hotelul Sheraton din Bucureşti şi a anunţat că vor urma atacuri ”cu rachete”.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 10.04.2019 - 14:34

Poliţiştii şi procurorii au anunţat că, miercuri, au făcut o percheziţie pe raza comunei Jidvei, judeţul Alba, fiind vizat un bărbat de 46 de ani care a făcut o ameninţare cu rachete în 1 martie.

”În fapt, s-a reţinut faptul că la data de 01.03.2019, la ora 15.52, Secţia 1 Poliţie Bucureşti a fost sesizată prin intermediul Serviciului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112 cu privire la faptul că pe raza municipiului Bucureşti, unde funcţionează o fundaţie, a fost primit un apel telefonic, ocazie cu care s-a transmis, prin intermediul unei înregistrări audio, faptul că va fi executat un atac cu rachetă asupra locaţiei respective. De asemenea, în aceeaşi zi, la scurt timp – ora 15.56 – Secţia 1 Poliţie a fost sesizată, din nou, despre împrejurarea că la un hotel situat pe Calea Dorobanţilor, sector 1, a fost primit un alt apel telefonic, fiind transmis un mesaj audio, în sensul că va avea loc un atac cu rachetă şi că persoanele prezente au la dispoziţie 21 de minute pentru a evacua zona”, a transmis DIICOT.

Sursa citată a precizat că, la finalul mesajului audio, se menţiona că organizaţia ”Vlad Ţepeş” revendică ”atentatul”.

Faţă de bărbatul de 47 de ani s-a început urmărirea penală pentru săvârşirea infracţiunii de ameninţare, în conformitate cu prevederile Legii nr. 535/2004, actualizată, privind prevenirea şi combaterea terorismului.

Cel în cauză va fi dus pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale la sediul DIICOT – Structura Centrală.

În 1 martie, o ameninţare ”cu rachete” s-a primit prin apel telefonic la Şcoala americană şi la Hotelul Sheraton din Bucureşti, zeci de persoane fiind evacuate de forţele de ordine.

Ulterior, autorul ameninţării a fost localizat, ameninţarea dovedindu-se falsă.

Comentarii

loading...