6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiPercheziţii la membri ai clanului "Butoane"

Percheziţii la membri ai clanului “Butoane”

Procurorii DIICOT – Structura Centrală împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate au efectuat 14 de percheziţii domiciliare pe raza municipiului Giurgiu şi a localităţii Vedea, într-o cauză penală disjunsă, având ca obiect activitatea infracţională desfăşurată de o parte a membrilor grupului infracţional denumit generic “clanul Butoane”, 11 persoane fiind duse la audieri.

“În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, camătă, şantaj, trafic de minori, proxenetism, trafic de droguri de mare risc, fals în înscrisuri sub semnătură privată, înşelăciune şi organizarea ilegală a jocurilor de noroc. În urma cercetărilor efectuate în cauză a rezultat că în perioada 2015-2017 membrii grupului au înlesnit practicarea prostituţiei de către mai multe tinere pe teritoriul Austriei, Germaniei, Suediei şi Marii Britanii, în vederea obţinerii de foloase materiale’, se arată într-un comunicat de presă emis joi de DIICOT.

De asemenea, suspecţii au exploatat sexual trei minore pe raza judeţului Giurgiu, atât în locuinţele celor în cauză, ale clienţilor racolaţi, cât şi într-o unitate hotelieră.

S-a reţinut că minorele exploatate au obţinut în schimbul serviciilor sexuale prestate în favoarea clienţilor racolaţi de membrii grupului sume cuprinse între două şi patru sute de lei zilnic, din care victimele primeau sume derizorii, în unele cazuri acestea fiind agresate fizic şi psihic.

“În urma percheziţiilor efectuate, au fost ridicate şi indisponibilizate şapte telefoane mobile, nouă cartele SIM, patru carduri şi un stick de memorie, două hard disk-uri, înscrisuri doveditoare ale unor transferuri bancare, carduri bancare şi un autoturism de lux. La sediul DIICOT- Structura Centrală au fost aduse, în vederea audierii, un număr de 11 persoane’, se precizează în comunicatul de presă.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Biroul Tehnic şi de Criminalistică din cadrul DIICOT şi Direcţia Operaţiuni Speciale.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti, SCCO Giurgiu şi al Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă