Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Percheziţii în România şi Bulgaria

Procurorii DIICOT şi poliţiştii de investigaţii criminale au efectuat mai multe percheziţii în Bucureşti şi Prahova, în urma cărora au fost reţinuţi cinci cetăţeni bulgari, acuzaţi de înşelăciune prin inducerea în eroare a unor persoane în cadrul unor conversaţii telefonice.

Share

Rl online 0 comentarii

19.04.2019 - 14:20

Potrivit unui comunicat al DIICOT, simultan au avut loc 12 percheziţii în Bulgaria, fiind reţinuţi alţi cinci cetăţeni bulgari.

Acţiunea a avut loc în cadrul cooperării judiciare internaţionale în materie penală, în baza unui ordin european de anchetă formulat de autorităţile judiciare din Bulgaria.

În dosarul autorităţilor bulgare s-a reţinut faptul că, începând cu anul 2017, pe teritoriul Bulgariei, mai multe persoane domiciliate pe raza oraşului Gorna Oryahovitsa, regiunea Veliko Târnovo, au constituit un grup infracţional organizat specializat în săvârşirea fraudelor telefonice, grupul fiind organizat pe principiul clanului familial, mare parte dintre membrii săi având legătură de rudenie.

"Din activităţile comune de cercetare desfăşurate de autorităţile din cele două state, s-a stabilit faptul că o parte dintre membrii clanului se deplasau frecvent în România, unde rămâneau pentru diferite perioade de timp şi unde achiziţionau numeroase cartele telefonice pre-plătite şi terminale mobile pe care le foloseau la iniţierea de apeluri telefonice către alţi cetăţeni din Bulgaria, pe care, prin invocarea unor pretexte evident nereale şi folosirea unor calităţi false, îi determinau să le pună la dispoziţie sume de bani, de cele mai multe ori deosebit de însemnate, prejudiciul total fiind în sumă de peste 500.000 de euro. Modul de acţiune a membrilor grupului, pe parcursul ultimilor aproximativ 2 ani, a fost evidenţiat şi prin schimbarea frecventă a locurilor de cazare, precum şi prin cumpărarea a numeroase cartele telefonice şi terminale mobile, care au fost utilizate exclusiv la săvârşirea faptelor", susţine DIICOT.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul EUROJUST şi SELEC.

Suportul tehnic a fost asigurat de către Biroul Tehnic şi Criminalistic din cadrul DIICOT şi Direcţia de Operaţiuni Speciale.

Comentarii

loading...