Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Percheziţii în Olt şi în Sibiu, la sedii de firme şi mai multe locuinţe

Poliţiştii din Olt au făcut patru percheziţii în judeţele Olt şi Sibiu, la sediile unor firme şi la domiciliile unor persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de aproape 200.000 de lei, prin evaziune fiscală. La acţiune au participat 20 de poliţişti.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 23.01.2019 - 11:29

Potrivit Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Olt, poliţiştii de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sibiu, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, au făcut patru percheziţii la sediile unor firme şi la domiciliile unor  persoane bănuite de săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.

“În fapt, administratorii unei firme din judeţul Olt sunt bănuiţi că, în perioada  2012-2016, au înregistrat în contabilitate achiziţii fictive de bunuri (mobilier urban), de la mai multe societăţi comerciale de tip fantomă, cu scopul de a diminua obligaţiile de plată către bugetul de stat, sustrăgându-se astfel de la plata impozitului pe profit şi a T.V.A.-ului. Prejudiciul cauzat bugetului de stat ar fi în valoare de 200.000 de lei”, au precizat reprezentanţii IPJ Olt.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate documente de evidenţă contabilă, unităţi de calcul şi alte înscrisuri. De asemenea, au fost puse în executare două mandate de aducere, persoanele depistate fiind duse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale. 

La acţiune au participat 20 poliţişti de la inspectoratele de poliţie judeţene Olt şi Sibiu.

Comentarii