16.6 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiPercheziţii în Brăila şi Dâmboviţa

Percheziţii în Brăila şi Dâmboviţa

Poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – S.T. Galaţi, cu suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din Poliţia Română, au desfăşurat cinci percheziţii, pe raza judeţelor Brăila şi Dâmboviţa, la domiciliile şi locuinţele unor persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de trafic de minori şi proxenetism.

”Din cercetări a reieşit că, în perioada  mai 2017 – noiembrie 2018, doi bărbaţi, de 26 şi 27 de ani, ar fi recrutat, prin metoda ,,loverboy”, transportat, adăpostit şi primit trei minore, cu vârste cuprinse între 14 şi 17 ani, pe care, prin răpire, în cazul uneia dintre acestea, prin constrângere fizică şi morală, prin inducere şi menţinere în eroare, profitând de imposibilitatea de a se apăra şi de a-şi exprima voinţa, le-ar fi exploatat, obligându-le la practicarea prostituţiei”, anunţă Poliţia Română. 

Potrivit polişiştilor, activitatea s-ar fi desfăşurat la stradă, pe raza judeţelor Galaţi, Brăila şi Constanţa şi în diverse apartamente închiriate, suma de peste 100.000 de lei obţinută în acest mod fiind însuşită şi folosită în totalitate de cei doi şi membrii familiilor lor.

De asemenea, pe parcursul lunii octombrie 2018, cei doi ar fi înlesnit practicarea prostituţiei de către o persoană majoră, pe raza localităţii Baldovineşti din judeţul Brăila.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate două autoturisme susceptibile a fi achiziţionate din sumele de bani obţinute prin exploatarea victimelor traficului de minori.

Cei doi bărbaţi au fost reţinuţi, pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de miercurivor fi prezentaţi instanţei, cu propunere de arestare preventivă.

Cele mai citite

JT Grup Oil anunță lansarea unei oferte publice de vânzare inițială a 10.000.000 acțiuni ordinare noi emise în urma unei operațiuni de majorare a...

JT Grup Oil S.A., companie ce activează pe piața distribuției de carburanți și dezvoltatorul celui mai nou terminal privat de produse petroliere din România...

Preţurile la electricitate şi gaze în UE au scăzut în 2023, după explozia din 2022 (Eurostat)

Facturile la electricitate şi gaze ale consumatorilor europeni au scăzut în a doua jumătate a anului trecut, după creşterea care a început după războiul...

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...
Ultima oră
Pe aceeași temă