Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Percheziţii după ce un bărbat a promis unor persoane facilitarea obţinerii de fonduri europene

Poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice din Timiş au făcut patru percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Timiş şi Hunedoara, la sediul unor societăţi comerciale şi domiciliul unui bărbat bănuit de săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune.

Share

Rl online 0 comentarii

31.10.2018 - 12:53

Potrivit unui comunicat de presă, al Inspectoratului de Poliţie al judeţului Timiş, poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe Lângă Judecătoria Lugoj, au făcut patru percheziţii în judeţele Timiş şi Hunedoara.

Percheziţiile se desfăşoară în cadrul unui dosar penal, aflat în instrumentarea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune, falsificare de instrumente oficiale, folosirea instrumentelor false şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

”În dosar este cercetat un bărbat de 46 de ani, bănuit că, în perioada mai – septembrie  2018, în calitate de reprezentant al unei societăţi comerciale, a indus în eroare mai multe persoane cu privire la facilitarea obţinerii de fonduri europene, prin întocmirea de contracte fictive de finanţare, semnând în fals în numele reprezentanţilor instituţiilor publice respective. Totodată pentru realizarea acestor contracte, cel în cauză, si-a procurat ştampile false, imitând pe cele folosite de instituţiile competente, şi a întocmit in fals acte notariale, pe care le autentifica în fals cu ajutorul unui dispozitiv fals de marcare notarial, cauzând astfel un prejudiciu de aproximativ 140.000 de lei”, se arată în comunicat.

În cauză a fost pus în aplicare un mandat de aducere, bărbatul bănuit fiind condus la sediul poliţiei pentru audieri.

În urma percheziţiilor au fost ridicate mai multe medii de stocare, ştampile, documente financiar-contabile precum şi alte documente necesare documentării activităţii infracţionale a celui în cauză.

Comentarii

loading...