Foto: Facebook

Pentru a studia și a lucra în Marea Britanie, românii vor avea nevoie de viză, anunță premierul Cîțu

Pentru a studia și a lucra în Marea Britanie de la data de 1 ianuarie 2021, cetățenii români vor avea nevoie de viză, anunță premierul Cîțu.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 30.12.2020 - 19:37

Pentru a studia și a lucra în Marea Britanie de la data de 1 ianuarie 2021, cetățenii din Uniunea Europeană, inclusiv cei din România, vor avea nevoie de viză, a anunțat, miercuri seară, după ședința de Guvern, premierul Florin Cîțu.

"Pentru deplasări de scurtă durată, sub şase luni, poate până la un an, în scop turistic, cetăţenii europeni, inclusiv cetăţenii români, pot circula fără viză. Pentru a putea lucra şi studia în Regatul Unit de la 1 ianuarie 2021, cetăţenii europeni, inclusiv cei români, vor avea însă nevoie de viză", a precizat premierul Florin Cîțu.

Noile reglementări intră în vigoare de la 1 ianuarie 2021, întrucât la data de 31 decembrie 2020 se finalizează procesul de Brexit.

"Toţi transportatorii şi operatorii economici europeni, inclusiv români, care îşi desfăşoară activitatea în relaţie cu Regatul Unit, vor trebui să cunoască şi să se conformeze acestor noi reglementări", a subliniat șeful Guvernului României.

Comentarii