Patru gospodării dintr-o staţiune de pe Valea Prahovei au fost atacate de un urs

Un urs a intrat în patru gospodării din Azuga, judeţul Prahova, unde a produs mai multe stricăciuni, în timpul nopţii de duminică spre luni. Primarul spune că numărul de urşi este de 3 – 4 ori mai mare decât ar trebui şi aceştia vin tot mai des în oraş, transmite Mediafax.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 17.09.2018 - 11:54

Proprietarii a patru gospodării de pe strada Gârbovei din Azuga au găsit, luni dimineaţa, gardurile puse la pământ, tomberoanele răsturnate şi pământul scormonit de un urs care a coborât peste noapte în oraş.

„Peste noapte a fost ursul. A distrus tot ce i-a stat în cale din gospodăriile de aici, în căutare de hrană. Ne-a disperat. A rupt gardurile, curţile toate sunt distruse. La mine şi la vecini a venit. Şi sunt mulţi urşi, iar acum au început şi oile să coboare, vor veni din ce în ce mai des”, a declarat, pentru Mediafax, un localnic.

Acesta spune că pagubele produse la cele patru gospodării se ridică la peste 1.000 de lei. Oamenii au anunţat autorităţile care au venit imediat la faţa locului.

Primarul din Azuga, Ciprian Barbu, a declarat, pentru Mediafax, că în zonă sunt de 3,4 ori mai mulţi urşi decât necesarul optim şi că el a făcut toate demersurile necesare, pentru a rezolva situaţia, mai ales că prezenţa sălbăticiunilor pe străzi este tot mai deasă.

„Am făcut toate demersurile, conform legii. S-a înfiinţat o comisie de monitorizare, am urmat toţi paşii şi atât. Decizia nu este a noastră. Să se hotărască orice, numai să nu mai vină urşii. Vin des, inclusiv în cimitir au fost unde au distrus mai multe cruci. Vin la rampele de gunoi. Vin la mâncare şi sunt foarte mulţi”, a spus Barbu.

Potrivit acestuia, în pădurile din Azuga sunt aproximativ 80 de urşi, iar efectivul optim ar fi de 25 de exemplare.

Comentarii