19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăȘtirile zileiPasagerii unui zbor TAROM riscă să fie contaminați cu rujeolă

Pasagerii unui zbor TAROM riscă să fie contaminați cu rujeolă

Autorităţile israeliene din domeniul sănătăţii au menţionat că pasagerii zborului RO153, cu decolare de la Bucureşti pe 20 noiembrie la ora 23:30, ar trebui să efectueze un control medical pentru a verifica dacă au fost deja vaccinaţi contra rujeolei.

”Pasagerii zborului care nu au primit două doze de vaccin antirujeolic sunt invitaţi să ia legătura cu cel mai apropiat birou medical până mâine (luni), 26 noiembrie, pentru a verifica dacă trebuie să fie vaccinaţi”, se menţionează într-o declaraţie a Ministerului Sănătăţii israelian dată publicităţii duminică.

”În general, persoanele sănătoase născute înainte de anul 1957 sunt considerate imune în mod natural la această boală”, adaugă declaraţia citată.

În Israel s-a înregistrat recent o epidemie de rujeolă, situaţie pentru care autorităţile consideră responsabile persoanele ce refuză vaccinarea lor şi a copiilor lor din motive ideologice sau de altă natură, scrie Agerpres.

Sute de persoane au contractat rujeolă în acest an, iar un copil de 18 luni a decedat la Ierusalim, primul astfel de caz în ultimii 15 ani în Israel.

Cele mai multe cazuri se înregistrează în interiorul comunităţii ultrareligioase, unde rata imunizării este în general scăzută, iar cabinetele medicale fac eforturi pentru a informa şi vaccina mii de persoane la Ierusalim, Beit Shemesh şi în alte localităţi.

Membrii Knesset-ului (parlamentul israelian) au dezbătut săptămâna trecută o lege care le-ar conferi autorităţilor israeliene puterea de a sancţiona părinţii ce refuză vaccinarea copiilor lor şi de a interzice înscrierea lor în toate instituţiile de învăţământ, inclusiv în grădiniţe. Dacă va fi adoptată, legea se va aplica oricărei persoane care nu a fost vaccinată contra unei boli în legătură cu care există temeri la nivel naţional privind riscul apariţiei unei epidemii.

Cele mai citite

Rusia cere o reuniune ONU pe tema atacului NATO asupra Iugoslaviei, de acum 25 de ani

Rusia a cerut organizarea unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU care să discute atacul NATO asupra Iugoslaviei, din anul 1999. Cererea Rusiei ar...

Burse de reziliență pentru elevi. Condițiile în care se acordă

Ministerul Educației (ME) a lansat în consultare publică Metodologia de acordare a burselor pentru anul școlar 2024 – 2025. Principalele noutăți sunt: Bursele de merit și...

Imagini șocante cu soldații israelieni: se joacă cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene

Imaginile prezentate public şochează, pe fondul ofensivei israeliene pe care IDF o poartă din Gaza de câteva luni, ca răspuns la atacurile din 7...
Ultima oră
Pe aceeași temă