Partidul lui Ponta cere explicații în cazul fetiței din Baia de Aramă

Deputații PRO România, Gabriela Podașcă și Alin Văcaru, au transmis luni, 24 iunie, adrese către miniștrii Justiției și Muncii pentru a răspunde la toate întrebările care s-au ridicat în ultimele zile în spațiul public în legătură cu ce s-a întâmplat în cazul Sorinei.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 25.06.2019 - 14:42

Emoția stârnită în spațiul public de situația de la Baia de Aramă necesită clarificări urgente din partea celor responsabili, iar opinia publică are dreptul să afle adevărul în mod transparent și onest din partea instituțiilor cu atribuții în domeniu în gestionarea acestui caz, susțin deputații PRO România.

În acest sens, în adresa trimisă către Ministerul Justiției, formațiunea solicită printre altele să fie puse la dispoziție, în ordine cronologică, până la data de 21 iunie 2019, toate măsurile luate în vederea punerii în executare a dispozițiilor hotărârii judecătorești prin care s-a dispus încuviințarea adopției internaționale a minorei.

De asemenea, ministrul Justiției trebuie să spună care a fost instituția care a coordonat acțiunea din 21 iunie de preluare a minorei, dar și ce măsuri va lua în cazul modului în care Procurorul de caz a gestionat respectiva situație.

Pe de altă parte, în adresa către Ministerul Muncii, deputații PRO România solicită să se pună la dispoziție date cu privire la câte cereri de adopție au fost în cazul Sorinei, dacă familia care o avea în asistență maternală a depus vreo solicitare de adopție sau dacă a declinat în mod oficial această variantă, precum și măsurile luate de DGASPC Mehedinți pentru aducerea copilului la familia care a adoptat-o.

Astfel, PRO România consideră că statul român trebuie să respecte drepturile copilului și că răspunsurile la cele două întrebări vor clarifica dacă modul în care s-a procedat în cazul Sorinei a respectat interesul superior al copilului.

,,Îmi doresc ca autoritățile să argumenteze cât mai repede și să vină cu răspunsuri concrete, deoarece, fiecare zi care trece nu face decât să prelungească starea de incertitudine în care se află acest copil. Aștept o reacție rapidă a instituțiilor responsabile, care să țină cont cu adevărat de ce își dorește și ce este mai bine pentru Sorina”, a declarat Gabriela Podașcă.

 

Comentarii