8.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiPartea neagră a adopților internaționale (I)

Partea neagră a adopților internaționale (I)

Ancheta a pornit din România. Astfel, în noiembrie 2018, la Bruxelles, Ana Gomez, politician portughez, membru al socialiștilor din PE, și Roelie Post, fost funcționar UE, au prezentat, într-un material amplu, ce se întâmplă în cazul adopțiilor internaționale în România și au cerut interzicerea acestora.

Au fost prezentate astfel două materale video ample despre ceea ce s-a descoperit, însoțite de mărturiile oamenilor: episodul Netflix „The Dark Side of Adoption“ și un video al Anei Gomez.

Ana Gomez i-a cerut atunci președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, „să acționeze diferit, să reconsidere tot cazul, să ia la cunoștință că Roelie Post a făcut o muncă deosebită pentru Uniunea Europeană, pentru România, și în special pentru copiii din România, și să-i ofere protecție, nu excludere“.

Din materialul prezentat de Ana Gomez aflăm cam ce conține dosarul adopțiilor internaționale din PE.

Îngrijorările i-au fost aduse la cunoștință Anei Gomez și de jurista Catarina de Albuquerque, activist pentru drepturile omului și primul raportor special al Națiunilor Unite privind dreptul la apă potabilă și salubritate sigure. Aceasta i-a raportat Anei Gomez că o pondere extraordinară din aceste adopții s-a dovedit a fi împotriva binelui copiilor, scopul lor fiind exploatarea sexuală și alte scopuri urâte, inclusiv „trafic de organe“. 

„Am fost în România și am constatat că există un intens lobby din partea entităților de adopție din Israel și sprijinite de Guvernul Israelian, de entități de adopție din Italia, Franța, Spania, susținute de guvernele lor, de Statele Unite.

 

„Am fost abordată de un congresman, însoțit de o femeie religioasă americană care aștepta un anumit copil și care zicea că acel copil era într-o condiție (medicală) groaznică. Atunci eu chiar am mers pe urmele acestui caz în România, până la familia la care se afla acel copil, și am constatat că, de fapt, era foarte bine îngrijit, era foarte iubit și nu era niciun motiv ca acel copil, care atunci avea 5 ani, să fie «îmbarcat» în străinătate, chiar dacă era vorba despre o familie bogată.“

Francezii condiționau intrarea în UE a României

 „În Parlamentul European exista un lobby foarte puternic francez, venit din partea unor privați din Franța, care se opunea intrării României în Uniunea Europeană, punând condiția renunțării la Moratoriul pe care România l-a introdus în octombrie 2001 și care suspendă toate procedurile, atât administrative, cât și judiciare, privind adopțiile internaționale.“ Este vorba de un bancher francez influent, François de Combret, suspect într-un scandal de corupție.

„În acest context s-a aflat Roelie Post, funcționarul Uniunii Europene, când a fost numită pe post de asistent în rezolvarea problemelor legate de Protecția Copiilor, care era un program implementat de Comisia Europeană în acea perioadă. Ceea ce Roelie Post a descoperit a fost cu totul remarcabil“, a declarat Ana Gomez pentru Parlamentul European.

În România, Roelie Post a dat peste o rețea de traficanți și a făcut descoperiri ce erau împotriva „valorilor Uniunii Europene“.

Astfel, a descoperit ca Protecția Copiilor în România devenise, în fapt, parteneră de afaceri cu agențiile de adopție. „Copiii care au fost oferiți spre adopție au arătat că părinții erau încă în viață și că nu aveau idee ce s-a întâmplat cu descendenții lor. Este doar crimă organizată“, declară Roelie Post.

Günter Verheugen i-a dat șansa de a-și conduce propria organizație, care a investigat abuzurile în țările familiilor adoptatoare.

A luat astfel urmele comerțului cu organele copiilor și rețelele de pedofilie internaționale, în care dispăreau copiii adoptați.

Corupția din Statele Unite ale Americii în domeniul adopțiilor, menționată și ea în raport

Datorită numărului mare de potențiali părinți – în special din SUA – crește oferta de copii adoptați în țările sărace. Roelie Post: „Este o afacere complet coruptă. Marii bani sunt câștigați în comerțul cu copii“.

Inițial, Roelie Post nu a crezut povestirile despre excese. „Până când un secretar de stat român mi-a explicat cum merg lucrurile. Adoptarea îi conferă copilului o identitate complet nouă. Deci, aveți un copil A. Acesta merge în Olanda, de exemplu, și îi este dat numele B. Toate lucrările sunt în ordine. Dar există un alt copil – C – care va dispărea. Acest copil este, de asemenea, înregistrat sub numele B. Deci, există doi copii B, dintre care unul dispare. Nimeni nu știe unde se îndreaptă ultimii copii și ce se întâmplă cu ei“.

Continuarea în numărul de mâine

 

 

Cele mai citite

Seturi de mese si scaune pentru dining – cum alegi ceva potrivit pentru sufrageria ta

Seturile de mese și scaune sunt ideale pentru a fi poziționate într-un spațiu mare. Acestea sunt mari ca și volum și este nevoie de...

Seturi de mese si scaune pentru dining – cum alegi ceva potrivit pentru sufrageria ta

Seturile de mese și scaune sunt ideale pentru a fi poziționate într-un spațiu mare. Acestea sunt mari ca și volum și este nevoie de...

De ce nu se creează efectul de campanie electorală?

Campania electorală s-a declanșat neoficial în România. Criza desemnării candidatului comun al coaliției PSD-PNL are efecte profunde. În această perioadă, se fac calibrări de...
Ultima oră
Pe aceeași temă