Părinții vor fi încurajați să se întoarcă la muncă până la împlinirea vârstei de șase luni a copilul

Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan, a anunţat marţi seara că în şedinţa de Guvern de miercuri, 7 aprilie, va fi adoptată o ordonanţă prin care părinţii vor fi încurajaţi să se întoarcă la muncă până la împlinirea vârstei de şase luni a copilului.

Share

Romania libera 0 comentarii

06.04.2021 - 23:14

Acestora li se va oferi un stimulent de reinserţie de 1.500 de lei.

Turcan a spus că există o creştere a numărului de persoane care se pensionează, o scădere a natalităţii, semnale de creştere a şomajului, pentru că se resimt efectele pandemiei.

„Am venit cu un proiect care, probabil în două săptămâni, va fi adoptat în Guvern şi anume de creştere a vieţii active pentru cei care au ajuns la vârsta de pensionare. Mâine (miercuri, 7 aprilie 2021 - n. r.) în şedinţa de Guvern va fi adoptată o ordonanţă prin care stimulăm părinţii să se întoarcă la muncă până la împlinirea vârstei de şase luni a copilului, primind un stimulent de reinserţie de 1.500 de lei pe toată durata cât ar fi beneficiat de concediu pentru creşterea copilului. În perioada următoare va fi încă un set de măsuri active prin care persoane care de află în sisteme de dependenţă faţă de stat (şomaj sau ajutor social) să primească nişte impulsuri să intre în viaţa activă", a declarat Turcan. 

Comentarii