13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiParchetul General, despre sumele cheltuite de Lazăr cu deplasările

Parchetul General, despre sumele cheltuite de Lazăr cu deplasările

În perioada 2016 – 2019, procurorul general a avut peste 20 de vizite în străinătate. Anterior, Tudorel Toader a anunţat că va face o verificare.

”Deplasările externe efectuate de procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie de la preluarea mandatului, în anul 2016, până în prezent, au totalizat suma de 96.373,51 lei (reprezentând 20.241,86 euro la cursul actual)”, a transmis Parchetul General.

De la preluarea mandatului, potrivit Parchetului General, Augustin Lazăr a avut 22 de deplasări în străinătate, repreentanţii instituţiei anexând lista cu acestea şi comunicatele de presă în care s-a vorbit depsre acestea. 

În cadrul interviului pentru ocuparea funcţiei de procuror general, Tudorel Toader l-a întrebat pe Augustin Lazăr despre suma de 500.000 de euro pe care ar fi cheltuit-o în deplasări externe.

Lazăr a spus că va solicita o verificare pentru a vedea dacă suma este reală sau a fost avansată de o televiziune care-l critică.

”Opriţi-vă, pentru că tocmai ce v–am spus că voi solicita eu oficial”, i-a răspuns Tudorel Toader.

 

Cele mai citite

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...
Ultima oră
Pe aceeași temă