13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăȘtirile zileiParada tramvaielor de epocă, duminică, în Bucureşti

Parada tramvaielor de epocă, duminică, în Bucureşti

Trei tramvaie de epocă vor circula pe traseul Depoul Piaţa Victoriei, Bulevardul Iancu de Hunedoara, Şoseaua Ştefan cel Mare, Obor, Calea Moşilor, Piaţa Sfântul Gheorghe şi retur, în intervalul orar 11.00 – 13.00.

Vehiculele care participă la paradă sunt tramvaie de epocă, modificate în cadrul Uzinei de Reparaţii a STB SA, iar ele vor fi însoţite de personaje costumate şi de o fanfară, care va cânta în remorcă.

Din convoi face parte tramvaiul tip V056, fabricat în anul 1956 prin modernizarea tramvaiului Doyle-Thompson, care are două osii, 10,3 metri lungime şi o capacitate de 16 călători. A circulat în Bucureşti până în anul 1981.

Un alt tramvai din cadrul paradei, tip EP/V3A, a fost produs în anul 1976, prin modernizarea tot în cadrul Uzinei de Reparaţii a tramvaiului Electroputere Craiova (fabricat în 1955). El are patru osii, o lungime de 14,1 metri şi o capacitate de 156 de călători. A circulat în Bucureşti până în anul 2002.

Cel de al treilea tramvai va fi Rathgerber tip 3.16, fabricat în perioada 1966-1969, intrat în inventarul STB (fostă RATB) în anul 1999. Acesta are o lungime de 16.7 m, 40 de locuri pe scaune şi o capacitate de 151 de călători. A circulat în Bucureşti până în anul 2002, după care a fost transformat în vagon tip restaurant, în cadrul Uzinei de Reparaţii a STB.

Cele mai citite

Inovație și funcționalitate în baie cu Florin Art: Descoperă cele Mai bune opțiuni de mobilier

Mobilierul de baie nu este doar o necesitate practică într-o locuință modernă, ci și un element crucial în crearea unei atmosfere plăcute și funcționale...

Șeful armatei estone vrea dublarea bugetului apărării de 3% din PIB

Comandantul armatei estone, generalul Martin Herem, a susţinut joi că ţara sa, ce deja are un buget al apărării de circa 3% din PIB,...

Despăgubiri record după prăbușirea podului Francis Scott Key din Baltimore

Despăgubirile pe care le vor plăti companiile de asigurări în urma prăbușirii podului Francis Scott Key din Baltimore ar putea să fie cele mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă