13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiPapa Francisc va oficia prima liturghie a unui suveran pontif în Peninsula...

Papa Francisc va oficia prima liturghie a unui suveran pontif în Peninsula Arabă

Un program al călătoriei sale din 3-5 februarie, dat publicităţii miercuri, arată că papa Francisc va oficia liturghia pe stadionul Zayed Sports City, în ultima zi a vizitei sale.

Vizita papei are loc în contextul în care libertatea de a practica creştinismul – sau orice altă religie în afară de Islam – nu este întotdeauna permisă în regiunea Golfului Persic, variind de la ţară la ţară.

În Emiratele Arabe Unite şi în Kuweit, creştinii îşi pot practica religia în biserici şi în alte locuri care deţin licenţe speciale, în timp ce state precum Arabia Saudită – ţară care găzduieşte cele mai sacre locuri ale Islamului – interzice practicarea altor religii.

Potrivit organizatorilor acestei vizite, va fi prima dată când o liturghie va fi oficiată într-un spaţiu public, în aer liber, din Emiratele Arabe Unite – stat unde trăiesc circa un milion de catolici.

Papa Francisc – care a călătorit deja în mai multe ţări musulmane – va vizita şi Moscheea Şeicului Zayed din Abu Dhabi, cea mai mare din ţară, unde va avea şi o întrevedere privată cu membrii Consiliului Musulman al Bătrânilor.

Liderul de la Vatican a mai vizitat moschei în călătoriile sale din ţări cu populaţii predominant musulmane, printre care s-au numărat Turcia, Iordania, Egipt, Bangladesh, Azerbaidjan şi teritoriile palestiniene.

Papa Francisc va prezida, de asemenea, o întâlnire inter-religioasă la Memorialul fondatorului, un complex dedicat Şeicului Zayed bin Sultan Al Nahyan, părintele-fondator al Emiratelor Arabe Unite.
    
Vizita la Abu Dhabi va avea o tematică intitulată “Fă din mine un instrument al păcii”, prima frază din celebra rugăciune a lui Francisc de Assisi, sfântul al cărui nume a fost ales de fostul cardinal argentinian Jorge Bergoglio atunci când a devenit papă, precizează oficialii de la Vatican.

Cele mai citite

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...

Europa Conference League în faza semifinalelor: Care sunt favoritele

Aston Villa, Fiorentina, Olympiacos și Brugges sunt echipele rămase în cursa pentru cucerirea trofeului UEFA Europa Conference League în acest sezon. Prima manșă a semifinalelor va avea...

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...
Ultima oră
Pe aceeași temă