Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Până la finalul anului, companiile pot sprijini educaţia copiilor din medii vulnerabile

Până la 31 decembrie, companiile din România pot susţine direct transformarea educaţiei direcţionând până la 20% din impozitul pe profit către Asociaţia Teach for Romania.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 14.12.2018 - 12:09

Până la 31 decembrie, companiile din România pot susţine direct transformarea educaţiei direcţionând până la 20% din impozitul pe profit către Asociaţia Teach for Romania.

În România, doar 1 din 4 copii care se nasc în mediul rural va ajunge vreodată la facultate. Peste 40% dintre români sunt în situaţia de analfabetism funcţional. Există inechitate profundă privind accesul la educaţie. Mediul de business de mâine şi viitorul nostru, al tuturor, este afectat.

Prin programul derulat de Teach for Romania, oameni excepţionali sunt pregătiţi pentru a oferi acces la educaţie copiilor din medii vulnerabile, pentru a le oferi curaj şi inspiraţie să-şi descopere potenţialul şi opţiuni de viaţă prin educaţie, cu sprijinul unei comunităţi puternice şi dedicate pentru educaţie!
Asociaţia Teach for Romania reduce inechitatea şi transformă realitatea la firul ierbii şi prin intervenţie la nivel sistemic, lucrând direct cu instituţiile statului pentru reformarea educaţiei. Pentru participanţii în program, experienţa de doi ani ca profesor sau învăţător înseamnă dezvoltare personală accelerată şi creştere profesională, oportunitatea de a construi abilităţi de leadership, relaţionare, de rezolvare a problemelor.

Teach for Romania aduce împreună mediul de business pentru misiunea comună: transformarea educaţiei. Aproape 50 de companii s-au implicat în 2018 în misiunea Teach for Romania.

Cum funcţionează?

Codul Fiscal şi Legea nr. 32/1994 privind sponsorizarea permit companiilor comerciale plătitoare de impozit pe profit să direcţioneze până la 20% din suma datorată anual bugetului de stat către organizaţii non-guvernamentale. Suma oferită cu titlu de sponsorizare care se deduce din impozitul pe profit datorat statului nu poate depăşi 20% din impozitul pe profit sau 0,5% din cifra de afaceri.

Care sunt paşii?

1. La baza colaborării noastre stă contractul de sponsorizare. Poate fi descărcat de pe website-ul Teach for Romania.
2. Formularul se completează cu datele firmei şi cu suma cu care doreşti să sponsorizezi Teach for Romania – sumă care va fi indusă din impozit, maxim 20%.
3. Formularul se trimite în format word, la adresa [email protected]
4. Echipa Teach îl tipăreşte în două exemplare şi îl trimite în varianta semnată şi stampilată în original la adresa menţionată în contract.

Pentru a fi inclus în calcul impozitului pe profit pe anul respectiv, contractul de sponsorizare trebuie încheiat înainte de sfârşitul anului calendaristic, iar tranzacţia trebuie efectuată până la 31 Decembrie 2018.

Pentru mai multe detalii, accesează pagina dedicată campaniei de redirecţionare, pe site-ul Teach for Romania.

Teach for Romania caută şi pregăteşte oameni motivaţi, cu potenţial, pentru a deveni lideri în educaţie. În anul şcolar 2018-2019, 111 învăţători, profesori şi alumni Teach for Romania ajung la copiii din mediile  vulnerabile  din 100 de şcoli, din Bucureşti şi din 17 judeţe: Argeş, Bacău, Braşov, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Dâmboviţa, Galaţi, Giurgiu, Ilfov Ialomiţa, Iaşi, Prahova, Suceava, Timişoara, Vâlcea, Vrancea. Organizaţia face parte din reţeaua globală Teach for All, care uneşte sub aceeaşi misiune a reducerii inechităţii educaţionale membri din peste 48 de ţări. Teach for Romania încurajează colaborarea părinţilor şi a copiilor cu profesorii şi directorii şcolilor, cu inspectoratele din educaţie şi actorii din mediul de business.

 

Comentarii