20.3 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăȘtirile zilei„Pacientul 17”, internat la Spitalul Dimitrie Gerota, a fost cazat în Teritoriile...

„Pacientul 17”, internat la Spitalul Dimitrie Gerota, a fost cazat în Teritoriile Palestiniene

Ministerul Turismului din Israel nu are informaţii până la acest moment referitor la o posibilă şedere a românului, în Israel. Persoana în cauză a revenit în România, la bordul cursei El Al – LY572.

Ambasada Israelului a făcut demersurile necesare pe lângă autorităţile române competente, pentru a obţine informaţii exacte (identificarea zborului de întoarcere, itinerariu, cazare) cu privire la călătoriile efectuate de ceilalţi pasageri sosiţi din Israel care au fost depistaţi cu coronavirus.

Menţionăm faptul că iniţiativa noastră este menită să-i ajute pe pasagerii care doresc să afle dacă au făcut parte din acelaşi grup sau dacă au călătorit cu aceeaşi cursă aeriană cu pacientul infectat şi să ia de urgenţă măsurile care se impun. Când vom primi informaţiile oficiale, vă vom informa.

14 zile de măsuri de securitate extreme în Israel, începând de astăzi

Pentru a opri răspândirea virusului, guvernul israelian a anunţat în urmă cu două zile luarea deciziei de a înăspri condiţiile de acces în Israel, timp de 14 zile.

Începând de astăzi, joi, 12 martie 2020, ora 20:00, autorităţile vamale din Israel vor permite accesul în ţară doar acelor persoane care vor face dovada că pot intra în carantină pentru 14 zile de la momentul intrării în Israel.

Carantina nu se poate face în cadrul unui hotel sau a unei pensiuni, ci doar în cadrul unei locuinţe private. Măsura se aplică persoanelor de orice naţionalitate / cetăţenie.

Turiştii aflaţi deja în Israel îşi vor desfăşura în mod normal sejurul, până la finalul acestuia.

Începând din seara aceasta la ora 20:00 va mai fi permis accesul pe teritoriul statului Israel doar cetăţenilor statului Israel sau turiştilor care pot demonstra că pot respecta procedura de carantină la domiciliu pentru 14 zile (de exemplu, persoane care au rude sau familie în Israel). Toate punctele vamale terestre sunt de asemenea închise.

Cele mai citite

Rețea pakistaneză de trafic de migranți, destructurată în România

O investigație transfrontalieră condusă de Poliția Română (Poliția Română), sprijinită de Europol și la care au participat poliția austriacă (Landeskriminalamt Salzburg) și Forțele carabinierilor...

Republica Moldova transmite primele rapoarte privind îndeplinirea condițiilor de intrare în UE

Republica Moldova va înainta către Comisia Europeană, la data de 24 aprilie 2024, primele rapoarte privind îndeplinirea condițiilor de intrare în UE. Documentul va fi...

Vizită importantă la București. Comisarul european pentru parteneriate internaționale vine în România

Vizita comisarului european pentru parteneriate internaționale, Jutta Urpilainen, la București în perioada 24-25 aprilie, marchează un moment important în dialogul dintre Uniunea Europeană și...
Ultima oră
Pe aceeași temă