13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiOrban: Susțin ideea revenirii la normalitate de la 1 iunie

Orban: Susțin ideea revenirii la normalitate de la 1 iunie

„Sunt convins că premierul se gândeşte la anumite lucruri şi sunt convins că în momentul în care a prezentat această perspectivă de reducere a restricţiilor după data de 1 iunie are la bază argumente serioase. În ceea ce mă priveşte, susţin acest lucru. Eu cred că sunt anumite elemente şi anumite informaţii care pot să implice posibilitatea de a reveni la o viaţa normală după 1 iunie”, a declarat Orban, la Parlament.

El a afirmat că acest subiect a fost discutat duminică și că premierul este într-un dialog constant cu toţi partenerii de guvernare.

„În ceea ce priveşte perspectiva de revenire la o viaţă normală, de reducere a măsurilor de restricţie, mi se pare normal ca premierul care conduce acest Guvern să stabilească un obiectiv. Sigur că pentru atingerea acestui obiectiv este nevoie de o acţiune concertată la nivelul autorităţilor publice, dar şi la nivelul societăţii, pentru a putea ajunge la acest deziderat, acţiune care în mod evident trebuie să vizeze campania de vaccinare şi trebuie să vizeze o mai mare rigoare în respectarea măsurilor de protecţie”, a explicat Orban.

Președintele Camerei Deputaților a mai spus că „Sărbătoarea Învierii Domnului reprezintă un eveniment de importanţă capitală”, iar oamenii pot participa la slujba de Paşti cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară.

Premierul Florin Cîţu a propus un comitet interministerial care să asigure, de la 1 iunie, revenirea la normalitate a României, fiind incluse toate ministerele și fiind luată în calcul invitarea unor sindicate şi patronate.

Cele mai citite

Vizită importantă la București. Comisarul european pentru parteneriate internaționale vine în România

Vizita comisarului european pentru parteneriate internaționale, Jutta Urpilainen, la București în perioada 24-25 aprilie, marchează un moment important în dialogul dintre Uniunea Europeană și...

Eșecul lui Nicușor Dan: Capitala îngheață, Promisiunile se Topesc

Avaria care a lăsat jumătate din Capitală fără apă caldă este simbolul eșecului sub administrația lui Nicușor Dan. Începând din 2020 cu promisiuni de...

O țară din Asia face o ofertă mai bună decât țările UE. Coreea de Sud vrea să producă mașini blindate în România

Coreea de Sud, unul dintre aliații Statelor Unite, vrea să-și dezvolte o relație economică și militară specială cu România, oferindu-se să producă, în România,...
Ultima oră
Pe aceeași temă