Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Orban explică demiterea lui Streinu Cercel: ”Ultima sa declarație a fost inacceptabilă”

Premierul Ludovic Orban a respins afirmaţiile conform cărora schimbarea profesorului Adrian Streinu-Cercel din fruntea Comisiei anti-COVID din cadrul Ministerului Sănătăţii ar fi un gest politic sau personal.

Share

Eugen Cișmașu 0 comentarii

Actualizat: 24.04.2020 - 20:19

Primul ministru Ludovic Orban spune că schimbarea profesorului Adrian Streinu-Cercel din funcţia de şef al Comisiei anti-COVID din cadrul Ministerului Sănătăţii nu este o decizie "personală” şi afirmă că va colabora în continuare cu acesta, atunci când va fi cazul, Orban catalogând în continuare drept "inacceptabile" propunerile acestuia pentru gestionarea crizei epidemiologice.

"Domnul Cercel a fost schimbat din funcţia de preşedinte al comisiei anti-COVID şi a fost schimbat în urma unor declaraţii publice, iar ultima declaraţie publică a fost inacceptabilă. (...) Este o decizie de bun simţ care a fost luată. Nu a fost nimic personal. Şi astăzi la reuniunea Consiliului de suport tehnico-ştiinţific a fost prezent domnul Streinu Cercel şi de fiecare dată când a fost necesar am colaborat şi vom colabora şi de acum. Dar, pe de altă parte, nu-şi poate permite un om care deţine o calitate oficială să comunice punlic şi să prezinte într-un mod care să creeze efecte atât de negative în percepţia publică...” a afirmat primul ministru, vineri, la Antena 3.

El a catalogat măsurile prezentate de Institutul "Matei Balş" drept "foarte grave”, spunând că acestea "produc efecte emoţionale, afectează psihic categorii ample de persoane”.

În ceea ce priveşte sistemul sanitar, primul ministru a spus că este nevoie de o îmbunătăţire a calităţii managementului din spitale, după ce au fost cazuri în care "calitatea managementului s-a dovedit a fi slabă”, iar unii manageri "au scăpat situaţia de sub control”.

Orban s-a arătat de asemenea optimist cu privire la posibilitatea de a completa numărul de ventilatoare în secţiile de terapie intensivă, spunând că speră ca într-un timp scurt să reuşească achiziţionarea a 400 de ventilatoare.

Comentarii