Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Orban: Estimăm o prezenţă la vot de 50% la europarlamentare

Liderul liberal Ludovic Orban spune că PNL estimează o prezenţă la vot de 50% la alegerile europarlamentare şi critică faptul că Ministerul de Externe deschide puţine secţii de vot în străinătate.

Share

Rl online 0 comentarii

13.04.2019 - 14:37

El susţine că cei mai mulţi dintre românii din diaspora au plecat din cauza PSD şi ar opta preponderent pentru PNL sau pentru partidele de opoziţie, iar faptul că nu vor putea vota ar vicia rezultatul scrutinului.

"Pe cercetările noastre sociologice prezenta la vot va fi în jur de 40-42%. Raportat la o listă electorală permanentă care nu este reală. Noi ştim foarte bine că pe liste sunt 18.300.000 şi în realitate, în ţară sunt vreo 14.500.000. Deci prezeţa la vot va fi aproximativ de 50%, estimarea noastră actuală. Din cei reali. Din cei care există pentru că ştiţi foarte bine că mulţi dintre cei care muncesc în ţări din Europa foarte greu merg la vot pentru că şi de data aceasta, după cum vedem că se mişcă Ministerul de Externe, va deschide foarte puţine secţii de votare în Diaspora", a declarat Orban.

El a afirmat că este îngrijorat, pentru că, românii, oriunde s-ar afla,  au aceleaşi drepturi ca şi românii de acasă şi nu li se poate interzice dreptul de vot.

"Noi ştim foarte bine că mulţi dintre cei care sunt astăzi în Diaspora au plecat din cauza PSD, din cauza lipsei de perspectivă şi de încredere în şansa lor de a reuşi în viată într-o ţară care este condusă de PSD de atâta timp ori marea lor majoritate au, practic, opţiuni politice preponderent spre Partidul Naţional Liberal sau alte formaţiuni din opoziţie. A le interzice dreptul de vot înseamnă a vicia rezultatul electoral", a afirmat Ludovic Orban.

Comentarii

loading...