Orban: Domnul Streinu Cercel vorbește în nume personal, nu are legătură cu deciziile Guvernului

Premierul Ludovic Orban a declarat, marți seara, la TVR1, că Guvernul pe care-l conduce nu a luat în discuție măsuri speciale de carantină pentru persoanele de peste 65 de ani.

Mihai Diac 0 comentarii

22.04.2020 - 01:18

O asemenea variantă, de izolare a persoanelor de peste 65 de ani, ar fi inclusă într-un proiect pe care profesorul dr. Adrian Streinu Cercel l-ar fi înaintat Ministerului Sănătății.

"Domnul Streinu Cercel vorbește în numele său personal, nu are legătură cu deciziile luate la nivel guvernamental. Critic sever aruncarea în spațiul public a unor propuneri care nu fac parte din deciziile care se iau la nivelul Ministerului sănătății și la nivelul Guvernului. Nu există nici cea mai mică intenție privitoare la părinții și bunicii noștri de a-i menține în izolare o perioadă așa de lungă sau de a-i înghesui într-un spațiu de carantină cu ruperea din familii", a declarat, marți seară, premierul Ludovic Orban.

Anterior, în cursul zilei de marți, și președintele Iohannis criticase proiectul pe care l-ar fi întocmit Streinu Cercel. "Astfel de planuri, prost gândite și prost prezentate, nu fac decât să inducă panică", a avertizat șeful statului.

Comentarii