Orban, despre protestul #şîeu: Avem ca prioritate dezvoltarea infrastructurii de transport

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că liberalii sunt solidari cu cei care vor protesta vineri sub sloganul "România vrea autostrăzi" - "#şîeu", subliniind că partidul său are ca prioritate dezvoltarea infrastructurii de transport.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 15.03.2019 - 13:20

"Noi avem ca prioritate dezvoltarea infrastructurii de transport, atât infrastructura de transport rutieră, cât şi infrastructura de transport feroviară, infrastructura de transport aerian şi infrastructura de transport fluvial. Cred că majoritatea zdrobitoare a primarilor noştri susţin acest protest (...) şi, de altfel, noi am şi dat exemple, aducând, practic, o premieră în istoria României - şi anume încercând să forţăm autostrada Unirii, autostrada Târgu Mureş - Iaşi - Ungheni, adoptând o lege în Parlament. La ora actuală, există o lege în Parlament pe care Guvernul este obligat să o pună în practică. Acest protest este extrem de important, pentru că vine după 5 ani de zile, dacă nu 6 ani, în care toate marile proiecte de infrastructură au stagnat şi, deşi avem la dispoziţie multe miliarde de euro pentru a finanţa aceste proiecte de dezvoltare a infrastructurii de transport, Guvernul nu face nimic pentru a folosi aceşti bani europeni pentru dezvoltarea infrastructurii de transport din România. Ca atare, suntem solidari cu acest protest şi protestăm alături de ei şi întreaga noastră acţiune politică este pentru susţinerea prioritizării acestor proiecte de dezvoltare a infrastructurii de transport", a spus Ludovic Orban, într-o conferinţă de presă.

Preşedintele PNL a menţionat că în cadrul discuţiilor purtate cu secretarul general al PPE, Antonio Lopez, a fost abordată şi tema dezvoltării infrastructurii de transport pornind de la exemplul de succes al Spaniei în acest domeniu.

"Se ştie că Spania este un exemplu de succes în privinţa dezvoltării accelerate a infrastructurii de transport, atât în privinţa transportului rutier, mă refer la autostrăzi, cât şi în privinţa transportului feroviar, la ora actuală aproape toate oraşele importante ale Spaniei fiind conectate pe reţele de transport feroviar rapid. Şi am discutat despre acest exemplu de succes, ce anume putem prelua în România pentru a putea aplica acest sistem prin care infrastructura de transport s-a dezvoltat într-un ritm accelerat", a mai declarat Orban.

Comentarii