7.6 C
București
luni, 25 martie 2024
AcasăȘtirile zileiOrban: Dăncilă descoperă acum că trebuie să declanşeze un „război împotriva criminalităţii”

Orban: Dăncilă descoperă acum că trebuie să declanşeze un „război împotriva criminalităţii”

„Degradarea morală şi nesimţirea acestei guvernări ating cote incredibile, după declaraţiile făcute de premierul Viorica Vasilica Dăncilă, care nici măcar în faţa unei groaznice tragedii care a răscolit întreaga Românie nu este capabilă să arate o fărâmă de onestitate. Dăncilă descoperă acum că trebuie să declanşeze un «război împotriva criminalităţii», după ce ani la rând PSD a acţionat în mod deliberat tocmai în favoarea criminalităţii, în favoarea infractorilor şi împotriva românilor corecţi. Acest război împotriva criminalităţii derivă din Constituţia României, fiind aşadar o obligaţie permanentă a statului român, indiferent ce partid se află la guvernare. Dacă PSD şi ALDE ar fi înţeles ceva din revolta publică, ar fi trebuit în primul rând să-şi recunoască deschis eşecul de a-şi îndeplini menirea pe care o are orice guvern: garantarea drepturilor constituţionale fundamentale”, subliniază Ludovic Orban, într-o declaraţie remisă News.ro.

Liderul PNL precizează că „primul lucru pe care trebuia să-l auzim din gura Vioricăi Dăncilă este că va stopa urgent eliberarea din închisori a criminalilor şi a infractorilor periculoşi”.

„Ceea ce avea de făcut era foarte simplu: abrogarea legii privind Recursul Compensatoriu, cea care a pus şi pune în continuare în libertate infractori care comit fapte dintre cele mai violente şi care recidivează, aşa cum am văzut deja în multe cazuri făcute publice. Vasilica Viorica Dăncilă trebuia să-şi ceară scuze publice pentru faptul că, sub semnătura sa, Guvernul s-a împotrivit abrogării, la iniţiativa PNL, a legii Recursului Compensatoriu, de care riscăm să beneficieze şi acest monstru de la Caracal. Vasilica Viorica Dăncilă trebuia să citească, cu nume şi prenume, lista tuturor senatorilor PSD şi ALDE care au votat în 11 iunie împotriva abrogării Recursului Compensatoriu şi care ştiau la acel moment ororilor pe care această lege le-a generat. Cu toţii ar fi trebuit să-şi ceară scuze publice pentru această oribilă decizie. De asemenea, Vasilica Viorica Dăncilă trebuia să anunţe votul favorabil al deputaţilor PSD pentru abrogarea Legii Recursului Compensatoriu în cel mai scurt timp. Am fi văzut astfel măcar un prim pas care să demonstreze că Partidul Social Democrat înţelege ceva din fierberea societăţii din aceste zile, în mod asumat, onest, responsabil, fără artificii retorice şi fără falsă compasiune. În schimb, PSD a înţeles să-şi dilueze vina pentru distrugerea instituţională a României atribuind responsabilitate tuturor celorlalţi şi folosind ca reper celebrul dicton PSD-ist «dacă toţi suntem corupţi, înseamnă că nimeni nu e corupt»”, mai afirmă liderul PNL.

Ludovic Orban continuă: „PSD-iştilor, nu, nu suntem toţi responsabili de ticăloşia voastră şi de efectele acţiunilor voastre criminale. Nu noi am făcut o obsesie canceroasă pentru salvarea infractorilor şi nu noi suntem cei care ne-am înjosit până sub demnitatea umană în faţa unuia ca Liviu Dragnea. Nu noi am sfidat toate avertismentele societăţii şi ale partenerilor internaţionali, cu o atitudine de satrap. Nu noi am încercat să pervertim votul românilor pentru a le fura puterea şi a o folosi în scopuri oculte”.

„Noi am fost cei care v-am avertizat, în mod repetat, că distrugeţi România, iar consecinţele acţiunilor voastre vor fi teribile pentru această ţară. Noi am fost cei care au acţionat prin toate pârghiile posibile sau inventate pentru a tergiversa şi bloca ceea ce faceţi, suportând atacuri dintre cele mai mizerabile şi având împotriva noastră cea mai odioasă propagandă. Sunt motive pentru care ar trebui să se aleagă praful şi pulberea de Partidul Social Democrat, iar istoria să nu-l ierte şi să-l amintească în mod corect ca partidul care a nenorocit ţara. Doar scăpând de această năpastă vom reuşi să reconstruim România!”, încheie Ludovic Orban.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat miercuri, referindu-se la Cazul Caracal, că România trebuie să depăşească foarte repede această criză a autorităţilor răspunzătoare de siguranţa cetăţeanului. Dăncilă a declarat război criminalităţii şi a solicitat clasei politice să se implice în lupta împotriva criminalităţii.

Cele mai citite

O femeie din Republica Moldova și soțul ei rus au fost uciși în atacul de la Moscova

O femeie originară din Republica Moldova a fost ucisă în atacul terorist care s-a produs la Moscova în seara de 22 martie 2024. Confirmarea acestui...

PSD și PNL încearcă să finalizeze lista la europarlamentare. Mihai Tudose sau Rareș Bogdan ar deschide lista

Rareș Bogdan sau Mihai Tudose ar putea deschide lista comună de candidați ai PNL și PSD pentru alegerile europarlamentare din data de 9 iunie...

Revolut este prima bancă din România care lansează eSIM

Revolut, banca digitală cu peste 40 de milioane de clienți la nivel global și mai mult de 3,5 milioane în România, devine prima bancă...
Ultima oră
Pe aceeași temă