Operatorii economici nu vor mai fi obligați să afișeze adosul comercial practicat

Senatul a decis miercuri că operatorii economici nu mai sunt obligaţi să afişeze la punctele de lucru adaosul comercial aplicat.

Share

Rl online 0 comentarii

02.09.2020 - 20:56

„Până acum fiecare operator economic era obligat să declare şi să afişeze la punctul de lucru un anunţ prin care informa clienţii despre cuantumul adaosului comercial practicat în unitatea economică. În 1990 de impunea o astfel de lege, dar în 2020 legea nu îşi mai are aplicabilitate”, a afirmat senatorul USR George Dircă, autor al amendamentului de abrogare a Legii 12/1990, amendament însuşit de plenul Senatului.

Propunerea legislativă iniţiată de un grup de parlamentari PSD şi USR introduce însă, prin modificarea şi completarea OG 21/1991 privind protecţia consumatorilor, amenzi contravenţionale de la 3.000 la 30.000 de lei pentru producerea, importul şi comercializarea produselor falsificate sau contrafăcute şi pentru comercializarea de produse sau prestarea de servicii care, utilizate în condiţii normale, pot pune în pericol viaţa, sănătatea sau securitatea consumatorilor.

De asemenea, potrivit propunerii legislative, constituie contravenţii şi se sancţionează cu amendă contravenţională de la 2.000 lei la 20.000 de lei, comercializarea de produse sau prestarea de servicii care nu îndeplinesc condiţiile stabilite prin lege sau bunuri a căror provenienţă nu este dovedită în condiţiile legii prin documentele de provenienţă (factură fiscală, avizul de însoţire a mărfii, documente vamale etc).

Propunerea legislativă va intra în dezbaterea Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.

Comentarii