22 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiOpera copiilor. „MADAGASCAR“

Opera copiilor. „MADAGASCAR“

Pe 15 iunie, începând cu ora 19.00, la Grand Arena OCC, oamenii de toate vârstele sunt așteptați la spectacolul „Muzica desenelor animate”, în regia lui Cristian Mihăilescu, unde vor putea asculta melodii celebre din filmele de animație și din seriale consacrate de desene animate. Programul artistic variat conține momente inedite care promit să sublinieze frumusețea și unicitatea faimoaselor filme de animație, mai vechi sau mai noi.

Nicu Alifantis și -spectacolul său special -dedicat copilăriei, „Șotron”

Ultima zi a Festivalului Opera Copiilor 2019 se încheie cu un invitat de onoare – cantautorul Nicu Alifantis, care va susține duminică, 16 iunie, pe scena Grand Arena OCC, începând cu ora 19.00, spectacolul său original dedicat copiilor și intitulat „Șotron”. Acest concert al copilăriei, al purității, inocenței și al celor mai frumoase amintiri promite să atingă inimile tuturor celor prezenți în sală.

Din 14 iunie, Opera Comică pentru Copii  prezintă, la Sala Mare, în cadrul Festivalului Opera Copiilor 2019, ultima premieră a stagiunii curente – spectacolul ,,Madagascar, a Musical Adventure JR”, o aventură muzicală senzațională cu și despre copii, adaptată, de Jacqueline Bratu, după superproducția cinematografică Madagascar. Alături de leul Alex, zebra Marty, girafa Melman, hipopotamul Gloria și, bineînțeles, simpaticii pinguini, cei mici vor lua parte la o călătorie unică și fascinantă, care, timp de 60 de minute, cu siguranță îi va încânta și le va aduce zâmbetul pe buze.

Festivalul Opera Copiilor nu înseamnă numai spectacole, ci și numeroase activități dedicate întregii familii. În al patrulea weekend FOC, ultimul al acestei ediții, distracția continuă printre cele 120.000 de bile împrăștiate în cei 150 de metri pătrați de spațiu de joacă la Piscina cu Bile, dar și la Aventura Parc, Grădina cu Jocuri, unde cei mici sunt invitați să descopere sutele de boardgames-uri, jocuri de logică și de strategie, la zona de Water Fight și în cadrul jocurilor Treasure Hunt sau Escape Room. Poveștile frumoase se aud în continuare la Biblioteca Vie, unde membrii echipei OCC sunt nerăbdători să îi întâlnească pe copii și să le împărtășească istorisirile lor minunate, iar la Căsuța din Copac vedete precum Felicia Filip, Marian Râlea, Paula Seling, Cuzin Toma, Zoli Toth, Anna Ungureanu, Corina Dumitrescu, Vali Ionescu Caciureac și mulți alți artiști sunt încântați să le ci-tească celor mici pagini din cele mai îndrăgite povești ale copilăriei. Cinematograful OCC este un alt punct de atracție al FOC 2019, unde vor rula filme de la Festivalul Internațional de Film de Animație ANIMEST până târziu în noapte. La apariția întunericului, dacă cerul este senin, cei mici sunt invitați să studieze corpurile cerești, uitându-se la ele cu ajutorul telescoapelor profesionale în cadrul programului Observatorul de stele. 

Este ultimul weekend în care Grădina cu Fluturi, amplasată în curtea instituției, poate fi admirată și ultimele zile când cei mici se pot lăsa purtați de imaginație și creativitate la Atelierele printre nori. 

Tabăra de Vară OCC te așteaptă!

Vacanța de vară se apropie cu pași repezi, iar cele mai frumoase amintiri se construiesc în Taberele de Vară OCC. Organizate în lunile iunie și iulie, în spațioasa curte a instituției, unde vor fi amenajate corturi cu acțiuni interactive și ateliere dedicate, Taberele de Vară OCC promit să ofere celor mici experiențe de neuitat. Activitățile pregătite de echipa OCC se adresează copiilor cu vârsta cuprinsă între 6 și 12 ani și vor fi organizate în mai multe serii de câte 30 de copii. Copiii vor beneficia de cazare, șase mese, participarea la o serie extinsă de jocuri interactive pregătite în zona Aventura Parc și în curtea OCC. Cei mici se vor putea distra la piscina cu bile, vor petrece diminețile în compania fluturilor colorați, vor participa la ateliere de pictură cu figurine cadou și ateliere de plantat flori, se vor distra în voie la concursurile Water Fight, vor asculta povești fascinante și vor lua parte la un tur ghidat în camerele secrete ale OCC. Experiența de la Tabăra de Vară OCC va fi completată de kit-ul de tabără personalizat, conținând rucsac, tricou, jurnal, insignă și termos.    

Cele mai citite

Ajutorul promis Israelului, dar și Ucrainei ar putea fi votat în Congresul SUA

În timpul unei convorbiri telefonice de duminică între președintele Joe Biden și liderii Congresului, a existat un „acord” privind ajutorul rapid atât Israelului, cât...

Tesla se restructurează: mai mult de 10% din angajații companiei la nivel global vor fi puși pe liber

Tesla va concedia peste 10% din cei 140,473 de angajaţi ai companiei la nivel global, potrivit unei note interne redactată de Elon Musk, scrie...

Azi încep depunerile de candidaturi pentru alegerile locale

Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de astăzi până pe 30 aprilie, ora 23:59, să depună...
Ultima oră
Pe aceeași temă