Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

ONU cere eliberarea imediată a inginerilor răpiţi în Libia, printre care şi un român

Reprezentanta ONU Stephanie Williams a cerut duminică „eliberarea imediată şi necondiţionată” a unor ingineri petrolişti, răpiţi pe 14 iulie în Libia de un grup înarmat neidentificat, transmite Xinhua, citată de Agerpres.

Rl online 0 comentarii

23.07.2018 - 08:34

Stephanie Williams, adjunctă a reprezentantului special pentru afaceri politice al secretarului general al ONU, a discutat la Tripoli cu preşedintele companiei petroliere libiene de stat, Mustafa Sanalla. Aceasta a solicitat „eliberarea imediată și necondiționată” a inginerilor petroliști, răpiți în data de 14 iulie.

Doi dintre ingineri, de naţionalitate libiană, au fost eliberaţi la scurt timp după ce au fost răpiţi din perimetrul petrolier Sharara, cel mai mare din Libia, cu o producţie zilnică de aproape 270.000 de barili de ţiţei, reprezentând aproape un sfert din producţia naţională. Odată cu cei doi au mai fost răpiţi un alt inginer libian şi unul român.

Potrivit unui comunicat din 17 iulie al Ministerului Afacerilor de Externe de la Bucureşti, o celulă interinstituţională de criză a analizat diverse scenarii de evoluţie a cazului şi acţiunile posibile pentru soluţionarea situaţiei cetăţeanului român. Ambasada României în Libia, relocată la Tunis, a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri cu acelaşi scop pe lângă autorităţile centrale şi locale libiene, iar conducerea MAE a avut o întrevedere cu însărcinatul cu afaceri al Ambasadei Libiei la Bucureşti; a fost solicitat şi sprijinul partenerilor internaţionali ai României. Celula de criză este în permanenţă în contact cu reprezentanţii companiei angajatoare şi cu familia cetăţeanului român.

Xinhua reaminteşte că în noiembrie anul trecut au fost răpiţi, tot sub ameninţarea armelor, trei lucrători turci şi unul german de la o centrală electrică din Obari, la 1100 de kilometri la sud de Tripoli. Aceştia au fost eliberaţi în urmă cu două săptămâni, după negocieri cu răpitorii, mediate de triburi libiene.

Comentarii

loading...