Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Omar Hayssam rămâne în penitenciar

Omar Hayssam, condamnat la 23 de ani şi patru luni de închisoare, rămâne în penitenciar, după ce Tribunalul Dâmboviţa i-a respins ca neîntemeiată cererea de întrerupere a executării pedepsei pe motive medicale. Decizia instanţei nu este definitivă.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 17.10.2018 - 14:55

Tribunalul Dâmboviţia a decis, miercuri, să respingă ca neîntemeiată cererea formulată de Omar Hayssam, deţinut în Penitenciarul Mărgineni, având ca obiect întreruperea executării pedepsei pe motive medicale. De asemenea, instanţa a mai hotărât ca Omar Hayssam să plătească 200 de lei cheltuieli judiciare şi 600 de lei, această sumă reprezentând costul obţinerii avizului emis de comisia superioară medico-legală.

Decizia Tribunalului Dâmboviţa nu este definitivă şi poate fi atacată cu contestaţie în termen de trei zile de la comunicare. 

Omar Hayssam a fost condamnat, în anul 2014, la 23 de ani şi patru luni de detenţie în urma contopirii pedepselor din cele trei dosare în care fusese condamnat pentru terorism, înşelăciune şi fraude, respectiv dosarul răpirii celor trei jurnalişti în Irak, dosarul înşelăciunii în cazul "Volvo" şi cel al fraudelor din cauza "Foresta Nehoiu".

În martie 2005, jurnaliştii Marie Jeanne Ion, Sorin Mişcoci şi Ovidiu Ohanesian au fost răpiţi la Bagdad, iar o lună mai târziu autorităţile române îl reţineau pe  Omar Hayssam. Deşi preşedinţia anunţa la acel moment că Omar este acuzat de implicare în răpirea jurnaliştilor Marie Jeanne Ion, Sorin Mişcoci şi Ovidiu Ohanesian, la Bagdad, el a fost arestat preventiv pentru infracţiuni economice, într-un alt dosar.

La aproape un an şi o lună de la plasarea lui în arest, instanţa a dispus eliberarea, din motive medicale, la propunerea procurorului Ciprian Nastasiu, cel care ceruse şi arestarea sirianului. Eliberarea a fost cerută pe motiv că starea de sănătate a inculpatului s-a degradat, după o operaţie pentru cancer la colon care a avut loc în 17 ianuarie 2006, la Spitalul Penitenciar Rahova.

În 30 iunie 2006, Hayssam a fugit din România la bordul unei nave, fiind dat în urmărire generală la nivel naţional şi internaţional, în baza unui mandat de arestare preventivă emis în lipsă de către Curtea de Apel Bucureşti, în iulie 2006. Omar Hayssam a fost adus în România în iulie 2013, după şapte ani de la fugă sa din ţară.

Comentarii

loading...