O nouă atracție în Sectorul 6. Se deschid serele din Parcul Drumul Taberei

Bucureştenii pot vizita de vineri serele din Parcul Drumul Taberei, cele şapte pavilioane expoziţionale fiind amenajate cu plante provenite din zone tropicale, mediteraneene, deşertice şi ecuatoriale, însumând peste 300 de specii, anunţă Primăria Sectorului 6.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 25.10.2019 - 13:29

Potrivit regulamentului de vizitare, accesul se va face gratuit, în grupuri de 3 până la 12 persoane, obligatoriu alături de un ghid, iar copiii cu vârsta de până în 14 ani vor fi însoţiţi de un adult. Pentru programarea grupurilor a fost creată adresa de mail: [email protected]

Programul de vizitare diferă în funcţie de sezon. Programul de iarnă (perioada 1 noiembrie - 31 martie) este următorul: miercuri, joi şi vineri, între orele 10,00 - 16,00, sâmbătă şi duminică, între orele 09,00 - 15,00. Programul de vară (perioada 1 aprilie - 31 octombrie) este miercuri, joi şi vineri, între orele 10,00 - 19,00, sâmbătă şi duminică, între orele 09,00 - 15,00.

"Prin amenajarea celor şapte corpuri de sere cu plante exotice, pe climate diferite, provenite din areale geografice diferite, dezvoltăm un punct de atracţie pentru toţi bucureştenii. Printre beneficii se numără, totodată, dezvoltarea unei zone verzi accesibile tot timpul anului, crearea unui obiectiv de interes atât pentru cetăţenii sectorului, cât şi pentru turişti şi iniţierea unei platforme educaţionale şi experimentale pentru elevi şi studenţi", a declarat primarul Gabriel Mutu.

Pentru păstrarea temperaturii şi umidităţii optime din sere, dar şi pentru a eficientiza consumul şi costurile de întreţinere, au fost executate 224 de foraje geotermale. Această soluţie modernă şi eco este unică în Capitală, iar în România este devansată, ca putere, doar de Laserul de la Măgurele, precizează Primăria Sectorului 6.

În 2018, întregul Parc Drumul Taberei a trecut printr-un proces amplu de lucrări de îmbunătăţire a infrastructurii. 

Comentarii