11.7 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiO femelă alpaca a fost salvată printr-un tratament medical unic în România

O femelă alpaca a fost salvată printr-un tratament medical unic în România

O femelă alpaca a fost salvată printr-un tratament medical realizat la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) din Cluj-Napoca.

Bonnie este o femelă alpaca în vârstă de cinci ani și a fost animal de companie în Galați, ea fiind donată ulterior Grădinii Zoologice din oraș. În vara anului trecut, medicii de la Grădina Zoologică au observat leziuni la nivelul urechilor și au trimis probe pentru analize la USAMV Cluj-Napoca.

“Am pus diagnostic de râie sarcoptică. Pentru alpaca nu există în România produse specifice și tratamentul este dificil, cu eficiență scăzută. Râia sarcoptică la alpaca poate fi fatală și este greu de tratat. Nu a existat posibilitatea unui tratament complex în Galați din cauza lipsei de personal calificat și a costurilor. În 16 noiembrie a fost adusă la USAMV Cluj-Napoca, examinată, i s-au făcut analize de sânge și timp de o săptămână i s-au dat doar vitamine și minerale pentru a o aclimatiza cu noul spațiu”, a explicat Asis. cer. dr. Georgiana Deak, de la Departamentul de Parazitologie și Boli Parazitare din cadrul USAMV.

Tratamentul și costurile de întreținere s-au ridicat la suma de 2.500 de lei, bani suportați de două companii.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Simona Halep s-a retras oficial de la Madrid! „Experienţa îmi spune să nu mă grăbesc”

Simona Halep a anunţat că s-a retras de la turneul WTA 1.000 de la Madrid, care va avea loc în perioada 23 aprilie-5 mai. „Din...
Ultima oră
Pe aceeași temă