O federaţie a revoluţionarilor din Decembrie 1989 îi scrie lui Iohannis

Federaţia Loja de Onoare a Revoluţionarilor din Decembrie 1989 - LORD ’89, cu sediul la Timişoara, i-a adresat o scrisoare preşedintelui Klaus Iohannis, cerându-i să nu folosească Revoluţia Română în scopuri electorale,.

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 17.05.2019 - 11:05

"Domnule Preşedinte, vă cerem să nu folosiţi Revoluţia Română în scopuri electorale, Revoluţia trebuie să rămână  nepătată în memoria poporului român. Domnule Preşedinte, nu aveţi voie să schimbaţi istoria şi semnificaţia momentelor care au redat libertatea şi demnitatea poporului român, istoria poporului român trebuie să ramână a noastră, a poporului român", afirmă Federaţia Loja de Onoare a  Revoluţionarilor din Decembrie 1989  -  LORD ’89,  cu sediul la Timişoara, în scrisoare.

Federaţia este constituită din asociaţii ce au drept scop apărarea, respectarea şi promovarea idealurilor Revoluţiei Române din  Decembrie ’89 şi are sediul la Timişoara.

În scrisoare, reprezentanţii organizaţiei afirmă că "în Decembrie 2019 se împlinesc 30 de ani de la Revoluţia Română, 30 de ani în democraţie a  poporului român, când comemorăm eroii cazuţi în acel sângeros  Decembrie ’89, care cu jertfă şi sacrificii supreme, au instaurat libertatea şi democraţia în România", iar Decembrie 1989 face parte din istoria poporului român, este  momentul în care poporul român,  prin sângele vărsat de  eroii noştrii, şi-a câştigat libertatea, demnitatea de a fi român, dreptul de a alege şi de a fi ales.

"Nu trebuie să uităm că Revoluţia  este un bun istoric, al unui întreg popor, un act înfăptuit de oameni pentru oameni, cu curaj, spirit de sacrificiu şi dârzenie, în numele unor idealuri şi drepturi sfinte, cu încrederea unui neam cu frică de Dumnezeu şi respect faţă de adevăr", conchid reprezentanţii revoluţionarilor.

Preşedintele Klaus Iohannis va declara 2019 drept "Anul omagierii victimelor comunismului", într-o ceremonie care va avea loc, luni, la Palatul Cotroceni, în contextul împlinirii a 30 de ani de la Revoluţia din Decembrie 1989. "La 30 de ani de la Revoluţia sângeroasă din 1989, preşedintele Klaus Iohannis consideră prioritare asumarea corectă a trecutului traumatic, condamnarea abuzurilor şi crimelor comunismului, precum şi consolidarea democraţiei", arată Administraţia Prezidenţială.

La ceremonie au fost invitaţi foşti deţinuţi politic, disidenţi anticomunişti, revoluţionari, urmaşi ai familiilor eroilor martiri, fiul Doinei Cornea anunţând deja că nu va participa.

Preşedintele Iohannis se va afla vineri la Timişoara, unde va vizita Memorialul Revoluţiei, se va întâlni cu autorităţile locale şi îşi va lansa volumul „EU.RO – Un dialog deschis despre Europa".

 

Comentarii