Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

O elevă din Satu Mare, tunsă în faţa clasei după ce diriginta i-a adus o foarfecă

O elevă de clasa a cincea din Carei, judeţul Satu Mare, care îşi vopsise blond părul, la vârfuri, susţine că diriginta i-a adus, la ore, o foarfecă pentru a se tunde în faţa clasei.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 16.04.2019 - 11:15

Copila a fost tunsă în final de o colegă, dar spune că s-a simţit umilită şi că profesoara nu i-a atras atenţia anterior. Conducerea şcolii a deschis o anchetă în acest caz.

Potrivit Stirileprotv.ro, o elevă de clasa a cincea de la o şcoală din Carei, judeţul Satu Mare, spune că şi-a vopsit părul la coafor, cu acordul mamei sale, iar ulterior a fost umilită în faţa clasei de diriginta ei, care ar fi determinat-o să se tundă singură.

"Într-o zi de luni m-a văzut cu părul vopsit, n-a zis nimic, iar joi a venit cu foarfecă de faţă cu toţi colegii, care au râs de mine. La ultima oră a intrat în clasă foarte tulburată, şi-a aruncat geantă pe catedră şi mi-a pus o foarfecă pe bancă. Am apucat să-mi tai din păr puţin şi o colegă a spus că ştie să tundă şi a lăsat-o pe ea", a povestit eleva, Nicoleta Plank.

Fata susţine că diriginta nu i-a spus nimic anterior despre părul care îi fusese vopsit blond la vârfuri.

"Nu mi-a zis nimic, că nu-i bine aşa sau să facem ceva cu părul fetiţei. Şi în breton i-a intrat cu foarfeca. A recunoscut azi că n-a făcut bine. Dânsa a venit cu foarfecă de acasă şi nervoasă i-a zis: faci ce vrei, fetiţa a început să-şi taie din păr", a adăugat şi mama fetei, Irina Plank.

Tatăl copilei a spus că diriginta şi-a "bătut joc" de fiica lui.

Profesoara implicată în acest scandal nu a dorit să facă nicio declaraţie şi nu a comentat acuzaţiile.

Conducerea şcolii a deschis o anchetă. Regulamentul prevede doar ca elevii să vină într-o ţinută decentă, fără îmbrăcăminte sau accesorii stridente, însă nu specifică nimic legat de vopsirea sau lungimea părului. Ancheta va trebui să stabilească şi de ce profesoara a luat o măsură atât de severă.

"N-a existat o comunicare prea clară între doamna dirigintă şi elevă. Noi vom cerceta să vedem care este adevărul", a declarat Alina Mocanu, directoarea şcolii.

La rândul său, inspectorul şcolar Călin Durlă a afirmat că şcoala nu este menită să aplice astfel de pedepse, iar sancţiunile pot porni de la mustrare până la desfacerea contractului de muncă.

Părinţii fetei vor să depună şi o plângere la poliţie pentru rele tratamente aplicate minorului, mai arată Stirileprotv.ro.

Comentarii

loading...