Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

O arestare și nouă persoane sub control judiciar pentru șpăgi la dosare sociale

O persoană a fost arestată preventive și nouă sunt sub control judiciar pentru condiţionarea soluţionării cererilor unor beneficiari ai unor programe sociale ce implică garanţii din partea statului de primirea unor foloase patrimoniale necuvenite.

Share

George Dumitrescu 0 comentarii

Actualizat: 16.08.2018 - 14:32

Poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea procurorului de caz, au efectuat percheziţii, au ridicat documente care ar fi fost utilizate pentru obţinerea unor credite şi au audiat 60 de persoane, faţă de 2 dintre acestea fiind dispusă continuarea urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de cumpărare de influenţă.

Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale.

La data de 19 iulie, poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia de urmărire penală şi criminalistică, au efectuat 23 de percheziţii domiciliare în Bucureşti şi judeţul Ilfov, la o instituţie de interes public, la birourile şi locuinţele mai multor angajaţi bănuiţi de fapte de corupţie.

Din anchetă au rezultat indicii că persoanele bănuite ar fi condiţionat urgentarea îndeplinirii actelor ce intră în îndatoririle lor de serviciu de primirea unor sume de bani.

Aceştia ar fi condiţionat soluţionarea cererilor petenţilor, beneficiari ai unor programe sociale ce implică garanţii din partea statului român, de primirea unor foloase patrimoniale necuvenite în mod direct sau prin intermediul unor apropiaţi. Astfel, ar fi fost creat un mecanism între funcţionarii instituţiei din diverse compartimente, având ca scop obţinerea de beneficii personale.

Prin activităţile efectuate nu s-ar fi respectat ordinea înregistrării cererilor, nu ar fi fost acordate şanse egale tuturor celor care depuneau cereri şi ar fi fost încălcat accesul liber al beneficiarilor de bună-credinţă, câştigători fiind cei care ar fi oferit bani în schimbul soluţionării dosarelor.

Concomitent, cu sprijinul specialiştilor din cadrul ANAF - Direcţia Generală Antifraudă Fiscală, au fost efectuate controale fiscale şi verificări de specialitate la o societate comercială deţinută de una dintre persoanele bănuite şi pentru stabilirea fluxurilor financiare aferente sumelor de bani obţinute ilegal de persoanele implicate în mecanismul infracţional.

Echipele participante la operaţiune au fost constituite din poliţişti de la Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice, Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate şi de la Institutul Naţional de Criminalistică, poliţişti din cadrul Poliţiei Capitalei şi IPJ Ilfov. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale.

La acţiune au participat jandarmi de la Brigada Specială de Intervenţie "Vlad Ţepeş". 

Comentarii

loading...