Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Numătăroarea voturilor la moțiunea de cenzură, live pe Facebook

Deputatul USR Cristian Seidler spune că a transmis live pe Facebook, miercuri, numărarea voturilor la moţiunea de cenzură deoarece Regulamentul nu interzice acest lucru şi această acţiune este publică.

Share

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 27.06.2018 - 19:58

"Numărarea voturilor nu este secretă, nu scrie nicăieri în Regulament că ar fi secretă. Aşa s-a văzut foarte clar cât şi cum s-a numărat. Dacă vă aduceţi aminte, la numărarea bilelor la moţiunea împotriva Guvernului Grindeanu a reieşit ulterior că erau cu două bile în plus faţă de numărul celor care votaseră. Aşa s-a văzut ce s-a găsit în urne, cum s-a numărat, câte voturi există, perfect transparent. Oricum aţi fi aflat câteva minute mai târziu şi nu văd care ar fi secretul şi oricum nu scrie în Regulament că ar fi secret", a declarat Seidler, la Parlament, după numărarea voturilor la moţiunea de cenzură.

Deputatul USR a precizat că ceea ce nu este secret în mod expres este public. "E public, e pe banii noştri. Dacă aş fi eu preşedintele Camerei, aţi avea acces la şedinţele Biroului permanent", a completat Seidler.

El a susţinut că moţiunea de cenzură a primit mai multe voturi în plus faţă de semnături pentru că au fost parlamentari de la PSD care au votat pentru moţiune.

"Din câte am observat eu au fost câţiva membri PSD care au fost prezenţi şi care chiar au votat. Aşa a fost impresia mea în timp ce strigau numele de pe listă. Altfel nu îmi explic de unde au apărut mai multe voturi", a adăugat deputatul USR.

Plenul reunit al Parlamentului a respins miercuri moţiunea de cenzură "Demiterea Guvernului Dragnea - Dăncilă, o urgenţă naţională!", semnată de PNL, USR şi PMP. Votul a fost secret cu bine. S-au înregistrat 166 de voturi "pentru" şi 4 "împotrivă", iar pentru a fi adoptată era nevoie de minimum 233 de voturi "pentru". Voturile au fost numărate în sala Biroului permanent al Camerei Deputaţilor.

Comentarii

loading...