15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăȘtirile zileiCOVID-19: Nu mai sunt locuri la terapie intensivă în București

COVID-19: Nu mai sunt locuri la terapie intensivă în București

Un pacient infectat cu noul coronavirus, aflat la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti, a fost transferat cu elicopterul la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, informează Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă.

Potrivit sursei citate, măsura a fost dispusă având în vedere că a fost atinsă capacitatea maximă de internare pe secţiile de terapie intensivă a pacienţilor în stare gravă infectaţi cu noul coronavirus.

“Pentru îngrijirea şi monitorizarea optimă a acestora, în cursul acestei zile, respectiv 24 iulie 2020, la nivelul Centrului Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei (CNCCI) a fost dispusă măsura transferului unui pacient de la Secţia de Terapie Intensivă a unităţii spitaliceşti din Bucureşti, respectiv Spitalul Universitar de Urgenţă, către Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova”, anunţă DSU pe Facebook.

Transportul pacientului, intubat şi ventilat mecanic, s-a realizat cu un elicopter de tip Mi-8 aflat în dotarea Inspectoratului General de Aviaţie al MAI, cu echipaj medical UPU-SMURD Bucureşti.

În ceea ce privește personalul medical din spitalele COVID din Capitală, premierul Ludovic Orban a declarat că se apelează mai întâi la soluţia voluntariatului, iar dacă aceasta nu este acceptată, se va apela la detaşări, plătite suplimentar cu 50%.

“Deocamdată s-a solicitat către fiecare spital din Bucureşti lista cadrelor medicale din anestezie. (…) Dacă nu se reuşeşte pe calea voluntariatului, care e primul pas prevăzut în lege, o să apelăm la detaşări. Reamintesc faptul că în lege s-a inclus ceea ce ne-am dorit, şi anume, a-i plăti suplimentar cu 50% pe cei care sunt detaşaţi. Deci aici, pe lângă conştiinţa care cred că ar trebui să funcţioneze la toate cadrele medicale, pentru că nu putem să lăsăm fără asistenţă medicală bolnavii, mai ales bolnavii cu simptome grave din secţiile de ATI, pe lângă conştiinţă, există şi un stimulent material pentru cei care sunt detaşaţi”, a precizat Ludovic Orban.

Acesta a adăugat faptul că pentru creşterea numărului de paturi s-a luat deja decizia ca Spitalul CFR 1 şi Spitalul Judeţean Ilfov să fie transformate în unităţi sanitare COVID.

Cele mai citite

Liderul ATP a rămas fără antrenor. Djokovic l-a concediat pe Goran Ivanisevic

După începutul dezamăgitor de sezon, în care nu a reușit să cucerească niciun titlu, tenismenul sârb Novak Djokovic a luat o decizie radicală și...

Dacă vor avea pe ele avioane F-16 ale Ucrainei, Rusia amenință că va ataca baze militare din România

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a amenințat că Rusia va ataca viitoarele avioane F-16 ale Ucrainei chiar dacă aeronavele se vor afla în...

Maestrul Victor Rebengiuc și actrița Mariana Mihuț au primit titlul de „ Cetățean de Onoare” al Ploieștiului

Actorii Mariana Mihuţ şi Victor Rebengiuc au primit, miercuri, titlul de cetăţean de onoare al municipiului Ploieşti, în cadrul unei şedinţe extraordinare a Consiliului...
Ultima oră
Pe aceeași temă