14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăȘtirile zileiNouă sute de mineri din Valea Jiului, în pericol să-și piardă slujbele

Nouă sute de mineri din Valea Jiului, în pericol să-și piardă slujbele

Numărul mare de disponibilizați ar putea fi redus, susțin sindicatele, dacă minele Lonea şi Lupeni vor fi menţinute în activitate.

“Se fac demersuri la Ministerul Energiei pentru prelungirea activităţii minelor Lupeni şi Lonea. Dacă vom reuşi acest lucru, atunci numărul disponibilizărilor va fi mai mic”, a declarat luni, pentru AGERPRES, preşedintele Sindicatului “Muntele”, Darius Câmpean.

Potrivit liderului sindical, rămânerea în activitate a minelor Lonea şi Lupeni este “imperios necesară” până la momentul în care celelalte două exploatări de huilă din cadrul CEH, minele Livezeni şi Vulcan, vor reuşi să asigure integral producţia de cărbune pentru funcţionarea fără probleme a termocentralelor Mintia şi Paroşeni.

În ceea ce priveşte primele disponibilizări de personal, acestea ar fi trebuit să aibă loc în lunile iulie şi august, însă programul a fost decalat pentru lunile septembrie-octombrie, când de la mina Lonea ar urma să plece o sută de angajaţi.

Directorul general al CEH, Samuel Dioane, a anunţat luni, cu ocazia Zilei Minerului, că exploatările de huilă Vulcan şi Livezeni vor fi cuprinse într-un program de investiţii menit să le dezvolte capacitatea de producţie, programul urmând să se deruleze până la jumătatea anului viitor.

În prezent, în cadrul CEH lucrează peste 4.000 de angajaţi.

Cele mai citite

Deca, vizită în Sibiu. Agenda ministrului Educației

Ministrul Educației, Ligia Deca, efectuează astăzi o vizită în județul Sibiu. Vizita include participarea la *Gala performanței învățământului preuniversitar din Sibiu, vizitarea a două școli...

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...
Ultima oră
Pe aceeași temă