Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Nouă premii pentru România la Olimpiada de Franceză

Elevii români au obţinut nouă premii la a IV-a ediţie a Olimpiadei Limba Franceză: patru premii I (două la probele individuale şi două pe echipe), trei premii II (unul la probele individuale şi două pe echipe), respectiv două premii III (ambele pe echipe).

Share

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 22.09.2018 - 17:28

La proba scrisă individuală (nivel B2), Iulia Maria Stanca (Colegiul Naţional "Sf. Sava" din Bucureşti) a fost distinsă cu premiul I, acelaşi rezultat fiind reuşit şi de Tiberiu-Alin-Marian Buruiană (Colegiul Naţional "Fraţii Buzeşti" din Craiova) la proba scrisă aferentă nivelului de competenţă B1. La aceeaşi categorie, Monica-Alexandra Stoica (Colegiul Naţional "Gheorghe Lazăr" din Bucureşti) a obţinut premiul al II-lea.

La proba orală pe echipe (nivel B1) au fost înregistrate următoarele rezultate: Monica-Alexandra (premiul I), Tiberiu-Alin-Marian Buruiană (premiul al II-lea) şi Daria-Teodora Burtea (Colegiul Naţional "Al. I. Cuza" din Alexandria, jud. Teleorman) - premiul al III-lea.

La proba orală pe echipe corespunzătoare nivelului B2, componenţii lotului României au obţinut un premiu I prin Iulia Maria Stanca, un premiu II -Teodora-Iuliana Juncu (Colegiul Naţional "Petru Rareş" din Suceava) şi un premiu III - Cristian Moldovan (Colegiul Naţional "Alexandru Papiu Ilarian" din Târgu Mureş). Toţi membrii echipei sunt laureaţi ai Olimpiadei Naţionale de limba franceză 2018 (clasele a X-a - a XI-a).

Concursul este structurat în două probe obligatorii: o probă scrisă individuală (eseu structurat pe o temă dată de maximum 230-250 cuvinte la nivelul B1, respectiv 250-270 cuvinte la nivelul B2) şi o probă orală pe echipe.

Olimpiada Internaţională de Limba Franceză 2018 a reunit elevi cu performanţe în acest domeniu din 6 ţări membre ale Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei/OIF (Albania, Armenia, Bulgaria, Macedonia, Republica Moldova şi România), fiind înscrisă în programul activităţilor Biroului Regional al Francofoniei pentru Europa Centrală şi Orientală (BRECO) al Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei.

Comentarii

loading...