Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Nouă nave militare şi peste 300 de marinari participă la un exerciţiu pe Dunăre

Nouă nave militare şi peste 300 de marinari militari din Tulcea şi Brăila participă, în această săptămână, la un exerciţiu pe Dunăre, în cadrul activităţii urmând să fie executate exerciţii de apărare a căilor de comunicaţii fluviale și de monitorizare a traficului de mărfuri.

Share

Rl online 0 comentarii

14.11.2018 - 15:14

Potrivit unui comunicat al Forţelor Navale, nouă nave militare fluviale şi peste 300 de marinari militari de la  structurile Forţelor Navale din Brăila şi Tulcea desfăşoară, în perioada  12-15 noiembrie, activităţi de instruire pe fluviul Dunărea, pe sectoare  cuprinse între km 176 şi 220, în amonte de Brăila, precum şi pe Braţul  Sfântu Gheorghe, în zona km 98-100.

“Un monitor, două vedete blindate, patru vedete fluviale din subordinea  Flotilei Fluviale Mihail Kogălniceanu, precum şi două remorchere  fluviale ale Bazei Logistice Navale Pontica execută exerciţii de  apărare a căilor de comunicaţii fluviale, de monitorizare a traficului  de mărfuri, de dragare mine de război, dar şi exerciţii de căutare şi  salvare vieţi omeneşti, de remorcare şi de transfer materiale, pentru  consolidarea deprinderilor marinarilor militari fluviali de a aplica  procedurile standard de operare pentru diferite situaţii”, se arată în comunicat.

În timpul activităţilor de instruire planificate pe fluviu, cele nouă  nave militare şi echipajele acestora sunt evaluate de către specialiştii  Centrului de Instruire, Simulare şi Evaluare al Forţelor Navale în vederea certificării acestei grupări navale militare fluviale, pentru  executarea misiunilor reale de apărare a zonei de responsabilitate a Flotilei Fluviale „Mihail Kogălniceanu”.

Prin intensificarea activităţilor de instruire, Forţele Navale Române demonstrează hotărârea a-şi consolida capacitatea de reacţie pentru  asigurarea securităţii pe flancul estic al Alianţei Nord Atlantice, a mai precizat sursa citată.

Comentarii

loading...